2012-03-22 21:00:04
Φωτογραφία για ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με την ανάλυση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως προκύπτει από στοιχεία που παραθέτει η ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 2011 μειώθηκαν κατά 77.700 οι θέσεις εργασίας των απασχολούμενων στο εμπόριο , συγκριτικά με το 2010. Ο εμπορικός κλάδος, παρά το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχθεί, παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης της Ελληνικής Οικονομίας σε επίπεδο απασχόλησης αφού η απασχόληση σε αυτό αντιπροσωπεύει το 18,4% της συνολικής απασχόλησης. Η κατάσταση είναι δραματική και πλέον καθίσταται αναγκαίο να παρθούν μέτρα τόνωσης του εμπορίου. Για την εφικτή ανάκαμψη χρειάζονται πολιτικές που θα στοχεύουν όχι μόνο στη διατήρηση των υπαρχουσών, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών μέσω της μείωσης του ΦΠΑ, η βελτίωση του νόμου για τον Φιλικό Διακανονισμό των Ενοικίων, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιβίωση των εμπορικών επιχειρήσεων και η πρόβλεψη μιας ρύθμισης για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα προ της ύφεσης, είναι μερικές από τις προτάσεις που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν. Η στήριξη του Εμπορίου, η στήριξη δηλαδή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με ρεαλιστικές προτάσεις, είναι μονόδρομος για το μέλλον της οικονομίας μας». Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ