2012-11-09 11:26:04
Φωτογραφία για Υπάλληλοι της Βουλής: Αν επαναφέρετε την τροπολογία θα κατεβάσουμε τους διακόπτες
Μπορεί τα νέα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο 3 να πέρασαν από το Κοινοβούλιο και να ισχύουν πλέον για όλους του Έλληνες φέρνοντας τα πάνω – κάτω στη ζωή τους, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για μία ομάδα ανθρώπων, τους υπαλλήλους της Βουλής που με εκβιαστικό τρόπο απολαμβάνουν εκτός από ειδικά προνόμια και μία ιδιότυπη ασυλία προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Μετά τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όπου οι υπάλληλοι της Βουλής στο άκουσμα της τροπολογίας που προσπάθησε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, στο ενιαίο μισθολόγιο, αντέδρασαν και απείλησαν να «ανατινάξουν» την ψηφοφορία με τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα η απόφαση, την οποία έλαβαν μέσα σε 10 λεπτά, για απεργία ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την ψηφοφορία. Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της Βουλής απειλούν πως αν η κυβέρνηση αποπειραθεί να ξαναφέρει την τροπολογία τότε θα κατεβάσουν τους διακόπτες στο Κοινοβούλιο και θα μπλοκάρουν τη λειτουργία του, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους.


Ο πρωθυπουργός όμως φέρεται να είναι έξω φρενών με την κατάσταση αυτή και είναι αποφασισμένος να πάει η τροπολογία στη Βουλή και να ψηφιστεί με όποιο κόστος. Στις επόμενες δέκα ημέρες και αφού έχει περάσει και ο προϋπολογισμός ο υπουργός Οικονομικών με εντολή του πρωθυπουργού θα επαναφέρει την τροπολογία με την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής θα εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος στην περίπτωση που οι υπάλληλοι της Βουλής προκαλέσουν για ακόμα μία φορά το χάος στο Κοινοβούλιο και δεν «επιτρέψουν» την κατάθεση της τροπολογίας, τότε θα κηρυχθεί πολιτική επιστράτευση. Στην περίπτωση που οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθήσουν να μετατρέπουν τη Βουλή σε «αρένα» με απειλές και προπηλακισμούς, τότε ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να απολυθούν.

Πηγή: iefimerida

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ