2012-11-09 12:12:09
Φωτογραφία για Πύργος: Ακόμα μια απάτη σε βάρος ηλικιωμένης
Ακόμα μια περίπτωση απάτης, με θύμα 73χρονη γυναίκα από τον Πύργο, έγινε χθες το πρωί, με δράστες δύο καλοντυμένους άνδρες, οι οποίοι πλησίασαν την άτυχη γυναίκα με τη δικαιολογία πως ο γιος της τους χρωστά χρήματα. Η ηλικιωμένη που εκείνη τη στιγμή δεν αντιλήφθηκε τους δύο απατεώνες, πείστηκε με τους λόγους που της ανέφεραν, με αποτέλεσμα να τους δώσει το ποσό των 700 ευρώ περίπου προκειμένου να εξοφλήσει το ανύπαρκτο χρέος του παιδιού της.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνική που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστή και έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν από την 73χρονη το ποσό που ζητούσαν.

Η ίδια λίγο αργότερα και ύστερα από επικοινωνία που ήλθε με τον γιο της κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου η οποία ερευνά την υπόθεση.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι περιπτώσεις απάτης εις βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων με τη μέθοδο της απασχόλησης, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, με τις αστυνομικές αρχές να συστήνουν την προσοχή στους πολίτες ειδικά όταν τους πλησιάζουν άγνωστα προς αυτούς άτομα.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ