2012-11-09 12:51:03
Φωτογραφία για Το μνημόνιο μας αυξάνει και το διαβήτη!
Περίπλοκη η κατάσταση με τη συνταγογράφηση και τη συμμετοχή των ασθενών...Το ότι το μνημόνιο μας εξαντλεί οικονομικά και υγειονομικά είναι γνωστό. Το ότι όμως συμβάλει δραστικά και στην αύξηση του διαβήτη μάλλον δεν είναι γνωστό.

Η κρίση οδηγεί στην αύξηση του διαβήτη αλλά και των επιπλοκών του, τονίζουν οι ειδικοί, με την κατάσταση να περιπλέκεται μετά τις τελευταίες αλλαγές στη συνταγογράφηση και τη συμμετοχή των ασθενών.

Την ίδια ώρα, έως το 30% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 παραμένουν αδιάγνωστοι και πολλοί αποφεύγουν τη θεραπεία, λόγω του οικονομικού κόστους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, από 50 ευρώ το μήνα, η συμμετοχή για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, που λαμβάνουν και φάρμακα για συνοδές παθήσεις θα εκτοξευθεί ακόμη και στα 200 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, μελέτες δείχνουν το κόστος για το διαβήτη 2 από 983 ευρώ ετησίως για τους ρυθμιζόμενους ασθενείς, εκτοξεύεται στα 1570 ευρώ για τους αρρύθμιστους και στα 2900 ευρώ, συνυπολογίζοντας τις δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ