2012-11-09 18:00:20
Φωτογραφία για Πολύ καλά αποτελέσματα για την Bridgestone στις δοκιμές χειμερινών ελαστικών
Το Blizzak LM-80 αποδείχτηκε ο νικητής των δοκιμών χειμερινών ελαστικών για SUV/CUV, που διεξήχθησαν από ADAC/ÖAMTC/TCS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ADAC στις 27 Σεπτεμβρίου, το Blizzak LM-80 υπερίσχυσε ξεκάθαρα στις νέες δοκιμές χειμερινών ελαστικών για SUV/CUV (διάσταση ελαστικού 215/65 R16, όχημα Volkswagen Tiguan). Το LM-80 σημείωσε κορυφαίες διακρίσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις επιδόσεις στον πάγο, με πολύ καλά αποτελέσματα στο βρεγμένο και το φρενάρισμα στο χιόνι.

“Blizzak LM-80 νικητής και “συστήνεται ανεπιφύλακτα” (ADAC)

Αυτός ο θρίαμβος ακολουθεί την πρωτιά, που έλαβε το LM-80 στις δοκιμές χειμερινών ελαστικών του ACE (Auto Club Europe) και του GTÜ (German Association for Technical Inspection), που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012, επιβεβαιώνοντας τις κορυφαίες συνολικές επιδόσεις.

Το Blizzak LM-32 κέρδισε την υψηλότερη διάκριση του AutoBild


Οι ανταγωνιστικές επιδόσεις του Blizzak LM-32 στο χιόνι, το βρεγμένο και το στεγνό επιβεβαιώνονται από τις νέες δοκιμές χειμερινών ελαστικών του AutoBild, που δημοσιεύτηκαν στις 5 Οκτωβρίου. Το Blizzak LM-32 είναι μόνο η μία από τις τρεις μάρκες, από τις συνολικά 42, που έλαβε την υψηλότερη διάκριση “συστήνεται ανεπιφύλακτα ” για τις συνολικές του επιδόσεις.

“Το Blizzak LM-32 επιδεικνύει εξαιρετικό χειρισμό και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε όλες τις συνθήκες με καλές επιδόσεις στην υδρολίσθηση, μεγάλη ανθεκτικότητα και καλή αναπαυτικότητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.” (AutoBild 04/10/12)

Το Blizzak LM-32 κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία του χιονιού στις δοκιμές των ADAC/ÖAMTC/TCS

Οι πλέον πρόσφατες δοκιμές χειμερινών ελαστικών, που πραγματοποιήθηκαν από τις κορυφαίες Λέσχες Αυτοκινήτου της Ευρώπης (ADAC, TCS και ÖAMTC) επιδοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα του Blizzak LM-32, επιβραβεύοντας το ελαστικό με την κορυφαία διάκριση επιδόσεων στο χιόνι. Στα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, η ADAC επιβράβευσε το LM-32 (διάσταση ελαστικού 205/55 R16, όχημα Skoda Octavia) με τη διάκριση “συστήνεται” για τις συνολικές του επιδόσεις, κερδίζοντας 10 ανταγωνιστικές μάρκες χειμερινών ελαστικών, που συμμετείχαν στη δοκιμή.

“Τα αποτελέσματα του Blizzak LM-32 στην κατηγορία του χιονιού κερδίζουν τη διάκριση ‘συστήνεται ανεπιφύλακτα’.” (ADAC)

Ώρα να φορέσετε τα χειμερινά σας ελαστικά

Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών δημοσιεύονται ενόσω στην Ευρώπη πλησιάζει ο καιρός να αλλάξουμε τα ελαστικά μας με χειμερινά. Τα χειμερινά ελαστικά σχεδιάστηκαν για να παρέχουν μεγαλύτερο κράτημα στο κρύο και τις παγωμένες συνθήκες. Χρησιμοποιούνται υλικά για την σύνθεση της γόμας, τα οποία παραμένουν μαλακά και ευλύγιστα στις ψυχρότερες θερμοκρασίες και χρησιμοποιούνται σχεδιασμοί για ενίσχυση του κρατήματος στον πάγο και το χιόνι.

Πλεονεκτήματα σε θερμοκρασίες πάνω από μηδέν

Ωστόσο, τα χειμερινά ελαστικά, σε σχέση με τα θερινά ελαστικά, δεν προσφέρουν ασύγκριτα καλές επιδόσεις, μόνο στις παγωμένες επιφάνειες αλλά παρέχουν, επίσης, καλύτερο κράτημα και ασφάλεια στο σύνολο των χειμερινών συνθηκών. Στον κρύο καιρό, η σύνθεση γόμας των θερινών ελαστικών αρχίζει και σκληραίνει ενώ η χειμερινή σύνθεση γόμας σχεδιάστηκε για να αποδίδει σε αυτές τις συνθήκες. Στους δρόμους, που καλύπτονται από πάγο ή χιόνι, αυτή η διαφορά στη δυνατότητα φρεναρίσματος γίνεται ακόμα πιο έντονη. Οι εσωτερικές δοκιμές της Bridgestone καθώς επίσης και κάποιες που διεξήχθησαν από τρίτα μέρη1 δείχνουν ότι στο χιόνι, η απόσταση φρεναρίσματος ανάμεσα σε ένα θερινό και ένα χειμερινό ελαστικό μπορεί να είναι ακόμα και τρεις φορές μεγαλύτερη για το θερινό ελαστικό!

Αυτός είναι ο λόγος που, η Bridgestone, ως κατασκευαστής ελαστικών, είναι ένθερμος οπαδός της αλλαγής των ελαστικών σε χειμερινά, όχι μόνο όταν αρχίζουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια αλλά ήδη με τα πρώτα κύματα του κρύου.

1 Δοκιμή από ανεξάρτητο κέντρο δοκιμών για λογαριασμό της Bridgestone. Πίστα: συμπαγές χιόνι, Ταχύτητα: από 35χλμ έως 5χλμ, Ελαστικά: 225/55 R16 95W Bridgestone (θερινά) και 225/55 R16 99H XL Bridgestone lamellen (χειμερινά), Όχημα: Audi A4 Berline. “Κόσμος Δοκιμών”, Ivalo, Φινλανδία, 04/2009.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ