2012-11-09 18:55:04
Φωτογραφία για Επίσκεψη Τζήμερου στο Δημαρχείο Χανίων
Συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων με τον Αντιδήμαρχο, Μανούσο Λιονάκη το τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή είχε σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος, στο πλαίσιο... της περιοδείας του στην Κρήτη και με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Χανίων απουσιάζει στην Αθήνα για την προώθηση δημοτικών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια αυτής ο κ. Τζήμερος και οι συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής σε μια σειρά από τομείς. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην αξιοποίηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων - ΕΣΠΑ, αφού όπως τονίστηκε από τους κ.κ. Κουρή και Λιονάκη «η ένταξη 20 και πλέον νέων έργων προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. €. σε διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ, σε ενάμισι μόλις χρόνο, καθίσταται πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία» προσθέτοντας ότι « η υλοποίηση αυτών θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Χανίων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών»
. Από την πλευρά του ο κ. Τζήμερος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για αυτή της την προσπάθεια σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να προέλθει μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

Ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», ενημερώθηκε ακόμη για το σημαντικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναπτύξει για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Τέλος, κατά τη συνάντησή του με τη Δημοτική Αρχή, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι ΟΤΑ και τα οποία μετά τη ψήφιση των πρόσφατων μέτρων και τις τεράστιες περικοπές που έχουν ήδη υπάρξει στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσουν τους Δήμους σε πλήρη απαξίωση και τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες σε λειτουργική υποβάθμιση.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ