2012-11-09 19:33:09
Φωτογραφία για Grey's Home. Στο σπίτι της Ellen Pompeo
 

Η Μέρεντιθ της τηλεοπτικής σειράς Grey's Anatomy, κατά κόσμον Έλεν Πομπέo, ζει σε μια ονειρεμένη βίλα στο Χόλιγουντ διακοσμημένη από τον αγαπημένο interior designer των celebrities, Martyn Lawrence-Bullard.

Όταν δεν βρίσκεται στο βροχερό Σιάτλ για τα γυρίσματα του Grey's Anatomy, η Έλεν Πομπέο χαλαρώνει σε μια πανέμορφη βίλα, ισπανικού αποικιακού ύφους, στο Χόλιγουντ. Για τη διακόσμησή της επιστράτευσε τον πολυβραβευμένο Martyn Lawrence-Bullard. Αγαπημένος των celebrities έχει διαμορφώσει τις επαύλεις των Σερ, Έλτον Τζον, Κριστίνα Αγκιλέρα, Έβα Μέντες, Όζι Όσμπορν, Ταμάρα Μέλον και έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Architectural Digest ως ένας από τους καλύτερους interior designers στον κόσμο.

 

Για το σπίτι της Έλεν o Μartyn συνδύασε με μαεστρία το εξωτικό μαροκινό στυλ με την ισπανική αποικιοκρατική αισθητική τοποθετώντας έθνικ στοιχεία και μοναδικά αντικείμενα από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Η στεγασμένη βεράντα με την εκπληκτική θέα στην περιοχή Hollywood Hills έχει καθαρά μαροκινό ύφος με υφάσματα της συλλογής Martyn Lawrence Bullard Fabric.

Στο καθιστικό το ανατολίτικο σκηνικό συνεχίζεται, με highlight έναν καθρέπτη σε στυλ Mousharabi, ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για το χώρο αυτό προκειμένου να τονίσει ακόμη περισσότερο το εσωτερικό ύψος του σαλονιού.

 

Γύρω από το τζάκι βρίσκονται τοποθετημένοι μαροκινοί καναπέδες και μία καρέκλα από έβενο του 18ου αιώνα, ενώ η εξωτική ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με ένα vintage χαλί από το Αφγανιστάν.

Η μετάβαση στους πιο προσωπικούς χώρους, στην κρεβατοκάμαρα και στο μπάνιο μοιάζει απόλυτα φυσική με χαρακτηριστικά έθνικ στοιχεία. Πάνω από το κρεβάτι κρέμεται μία αυθεντική αιγυπτιακή ταπισερί των αρχών του 20ού αιώνα, τα Calvin Klein κλινοσκεπάσματα συνδυάζονται με μαροκινά κεντητά μαξιλάρια και στα κομοδίνα φέγγουν λάμπες της δεκαετίας του '40.

 

 Στο μπάνιο μια κινεζική σκάλα του 19ου αιώνα χρησιμοποιείται για να κρεμά κανείς τις πετσέτες.

Το σκηνικό αλλάζει στην κουζίνα, καθώς ο interior designer άντλησε έμπνευση από τις ιρλανδο-ιταλικές καταβολές της διάσημης ηθοποιού. Το υπερμέγεθες ξύλινο τραπέζι-αντίκα, προερχόμενο από την Ιταλία, ο καθρέπτης σε στυλ Bugatti Buggati, που αρχικά ο Martyn είχε σχεδιάσει για λογαριασμό της Σερ, και τα αναπαλαιωμένα πλακάκια από τερακότα βοηθούν σημαντικά στη δημιουργία ιταλικής ατμόσφαιρας μες την καρδιά της Καλιφόρνιας. Στην κουζίνα, δίπλα στο τεράστιο inox ψυγείο, φιγουράρει υπερήφανα μία εκπληκτική φωτογραφία του Salgado από έναν πολύβουο σιδηροδρομικό σταθμό στην Ινδία, η οποία μάλιστα λέγεται πως ενέπνευσε την τελευταία σκηνή της ταινίας Slumdog Millionaire.

Στο εξωτερικό χώρο του σπιτιού, μέσα στον καταπράσινο κήπο και δίπλα στην τεράστια πισίνα, ο Martyn Lawrence-Bullard επέλεξε να τοποθετήσει έναν ινδικό καναπέ από ξύλο τικ, προερχόμενο από την προσωπική του συλλογή προκειμένου να προσδώσει μια εξωτική πινελιά. 

http://www.deconow.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ