2012-11-09 21:27:06
Φωτογραφία για Γερμανία: Κερδίζει έδαφος η Μέρκελ έναντι του Στάινμπρουκ
Ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ πέρασε από την 3η στην 6η θέση της κατάταξης των δημοφιλέστερων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γερμανίας, στην οποία κυριαρχεί... η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση για το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Μετά την έναρξη της εκστρατείας του, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Στάινμπρουκ ενεπλάκη σε μια διένεξη αναφορικά με τη ροπή του προς τις αμειβόμενες διαλέξεις, μια δραστηριότητα που του απέφερε 1,25 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών. Η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, η οποία δημοσίευσε επίσης σήμερα τη δημοσκόπηση, εκτιμά πως "αυτό που αμφισβητείται εντονότερα (από τους ψηφοφόρους) είναι η στράτευση του Στάινμπρουκ υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο από το ινστιτούτο Infratest, ο υποψήφιος του SPD συγκεντρώνει 50% ευνοϊκές απόψεις και χάνει εννέα μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο. Απέχει 18 μονάδες από την καγκελάριο Μέρκελ (68%), η δημοτικότητα της οποίας κερδίζει μια μονάδα. Αν εξετάσει κανείς την πρόθεση ψήφου, η δυναμική δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τους σοσιαλδημοκράτες.


Αν οι βουλευτικές εκλογές, που προβλέπονται για το φθινόπωρο του 2013, διεξάγονταν αυτή την Κυριακή, η συντηρητική ένωση (CDU-CSU) θα έφτανε το 40% (+1 μονάδα σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση του Οκτωβρίου), το καλύτερο επίπεδο πρόθεσης ψήφου εδώ και 5 χρόνια. Το SPD θα κέρδιζε 30% (-1%). Αν οι ψηφοφόροι καλούνταν να ψηφίσουν απ' ευθείας τον επικεφαλής της κυβέρνησης, η Μέρκελ θα έπαιρνε 53% των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίπαλός της του SPD θα βρισκόταν στο 36% (πτώση 2 μονάδων).

Η απόσταση ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Στάινμπρουκ, 17 μονάδες, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2010. Αυτή η δημοσκόπηση του Infratest για το ARD και την εφημερίδα Die Welt πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 προσώπων, τα οποία ερωτήθηκαν τηλεφωνικά από τις 5 ως τις 7 Νοεμβρίου.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ