2012-11-10 06:27:02
Φωτογραφία για Εν αναμονή παρέμβασης Ομπάμα για την οικονομία
Στο δημοσιονομικό κενό (Fiscal cliff) που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία θα αναφερθεί με δήλωση του μέσα στη μέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα θέσει το πλαίσιο για την πολιτική αναμέτρηση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την εντεινόμενη δημοσιονομική κρίση.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει για το ονομαζόμενο δημοσιονομικό κενό, δηλαδή το πραγματικό μέτρο του αμερικανικού κρατικού χρέους, το πακέτο αυξήσεων στη φορολογία και περικοπές δαπανών που θα επιβληθούν από το 2013 εκτός και αν αναλάβει δράση το Κογκρέσο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ύφεσης εκτός και αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ότι οι εύποροι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται κατηγορηματικά να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο.

Οι περικοπές στην φορολογία από την εποχή του Τζορτζ Μπους λήγουν στο τέλος του 2012 και θα συνδυαστούν με μία μείωση στις εσωτερικές και αμυντικές δαπάνες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παίζει μπάλα η Lady Gaga
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παίζει μπάλα η Lady Gaga
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ