2012-11-10 11:26:12
Φωτογραφία για Πάτρα: «Κάντε υπομονή και τα δύσκολα θα περάσουν» - Μήνυμα στήριξης από ζευγάρι Αργεντινών που κάνει το γύρο του κόσμου
Ο 32χρονος Γκέρμαν Βιλντόσα από την Αργεντινή μαζί με τη σύντροφό του Φλορένσια κάνουν το γύρο του κόσμου. Μεταξύ των ενδιάμεσων προορισμών τους ήταν και η Πάτρα.

«Και εμείς είχαμε το 2001, τα ίδια προβλήματα, αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε.

Όλη η χώρα βρισκόταν σε αναταραχές και μάλιστα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει αεροπλάνο να φύγει.Ηταν πραγματικά σκληρό, όμως οι λαοί έχουν τη δύναμη στις ψήφους τους. Ευχόμαστε ηρεμία, ειρήνη σε όλους του Έλληνες. Και να θυμάστε τη φράση του Πάμπλο Νερούδα: Μπορούν να κόψουν όλα τα λουλούδια, δεν μπορούν όμως να τα σταματήσουν να ανθίζουν».

Αυτό αναφέρει ο 32χρονος Γκέρμαν, στην «Πελοπόννησο». Μαζί με την Φλορένσια συγκέντρωσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άφησαν τις δουλειές τους και θέλησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ξεκίνησαν από τη Γη του Πυρός, «εκεί που ο κόσμος σταματά» όπως λέει ο Γκέρμαν, στις 23 Οκτωβρίου. Πρώτος σταθμός τους η Βαρκελώνη. Ακολούθησαν το Παρίσι και η Ρώμη. Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στην Πάτρα και έμειναν για μια βραδιά στο Patras Hostel, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.


Και είδαν από κοντά τις απεργίες και τις πορείες στο κέντρο και θυμήθηκαν τα δικά του δύσκολα χρόνια.

«Στην Πάτρα ήρθαμε ουσιαστικά για πρώτη φορά σε επαφή με τους Έλληνες. Περπατήσαμε στους δρόμους, μιλήσαμε με πολλούς Πατρινούς, ζητώντας πληροφορίες και ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι.Πήγαμε στο λιμάνι, στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και είδαμε από κοντά τη μεγάλη απεργία. Θυμηθήκαμε τα όσα περάσαμε στην Αργεντινή. Είχαμε τα ίδια προβλήματα και καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε. Όλη η χώρα τότε ήταν σε απεργίες. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει αεροπλάνο και να φύγει. Όλοι οι άνθρωποι παραπονούνταν και ζητούσαν να μη χαθούν οι μισθοί και οι δουλειές τους. Κάντε υπομονή και τα δύσκολα θα περάσουν» σημειώνει ο Γκέρμαν Βιλντόσα.

Ο Γκέρμαν είναι στέλεχος σε εταιρεία υπολογιστών και η σύντροφός του ξεναγός. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να ταξιδέψουν.

Σε ένα χρόνο υπολογίζουν να έχουν επιστρέψει στην Αργεντινή.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ