2012-11-10 13:09:19
Φωτογραφία για ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΤΡΕΝΟ!
Ο φετινός Ολυμπιακός στο βόλεϊ είναι ασταμάτητος και η «SportDay» εξηγεί τους λόγους για το αήττητο των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίστηκε το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Volley League.

Τη δική του απάντηση σε όλες αυτές τις προβλέψεις ο Ολυμπιακός φρόντισε να τη δώσει στο γήπεδο. Εκεί όπου μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών, είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία έχοντας κάνει το απόλυτο τέσσερα στα τέσσερα. Κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να πετύχουν από τη σεζόν 2003-04. Μόνο που τότε ο Ολυμπιακός είχε χάσει δύο σετ (αυτά κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην πρεμιέρα), ενώ φέτος δεν έχει γνωρίσει καμία απολύτως απώλεια σετ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με πέρυσι και η «SD» έχει τους λόγους τής αγωνιστικής ανάκαμψης της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την περσινή κορυφαία επτάδα της Volley League, τέσσερις παίκτες είναι αυτοί που φορούν τα ερυθρόλευκα. Στεφάνου, Σμαραγδής, Χριστοφιδέλης και Ποτότσνικ είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στον Ολυμπιακό και πώς να γίνει κάτι διαφορετικό άλλωστε όταν μιλάμε για τόσο ποιοτικούς παίκτες.

Τέσσερα χρόνια μετά επέστρεψε και το «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα Μπόμπι Γιορντάνοφ. Το… δώρο του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο Βούλγαρος διαγώνιος, με τις εμφανίσεις του Γιορντάνοφ να είναι η καλύτερη αποζημίωση για τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΒΑΘΟΣ

Τα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός κλήθηκε να τα δώσει αγωνιζόμενος χωρίς τον βασικό του λίμπερο. Ο Γιώργος Στεφάνου τραυματίστηκε στη γάμπα μια ημέρα πριν από την πρεμιέρα με τη Λαμία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Τη θέση του κλήθηκε να πάρει ο Σωτήρης Σωτηρίου. Ο Δημήτρης Καζάζης επέλεξε τον 26χρονο ακραίο για να καλύψει τη θέση του λίμπερο και ο Σωτηρίου με τα ποσοστά υποδοχής του τον δικαίωσε. Τρανή απόδειξη για την πληρότητα του φετινού ρόστερ του Ολυμπιακού.

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ

Η περσινή αποτυχία ήταν ένα καλό μάθημα για τον Ολυμπιακό. Διότι μόνο ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί η πέμπτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος με τα 25 πρωταθλήματα και τα 12 κύπελλα έμεινε μακριά από τους τίτλους, γι' αυτό και αυτή η κατάσταση πείσμωσε πολύ τον σύλλογο. Από διοικητικό επίπεδο μέχρι και αγωνιστικό. Γι' αυτό και όλοι είναι αποφασισμένοι να μην την… ξαναπατήσουν τη φετινή σεζόν και επιθυμούν διακαώς να ξαναφέρουν επιτυχίες στην ομάδα.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ

Σε μια χρονιά που τα οικονομικά δεδομένα ήταν σαφώς περιορισμένα σε σχέση με πέρυσι, ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση και δαπάνησε χρήματα για τις μεταγραφές. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύλλογο που χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Οταν οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να καυχιούνται ότι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στοιχείο αν μην τι άλλο που παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών.

Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός, είναι κάτι που βάσει στοιχείων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οπως επίσης και το γεγονός ότι φέτος δεν έχει να αντιμετωπίσει τους συνήθεις συνδιεκδικητές του τίτλου των προηγούμενων ετών. Ο νταμπλούχος Ελλάδας Ηρακλής διανύει τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του με μόλις ένα βαθμό έναντι 12 που έχει ο Ολυμπιακός. Στην ίδια μοίρα είναι και ο Παναθηναϊκός και όλα αυτά κάνουν το έργο των «ερυθρολεύκων» ακόμα πιο εύκολο στον δρόμο για την επιστροφή στους τίτλους.
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ