2012-11-10 13:11:04
Φωτογραφία για Η ορολογία των καλλυντικών
Τώρα η σύγχρονη κοσμετολογία διαθέτει ένα πλήθος προϊόντων, που είναι κατάλληλα να λύσουν αποτελεσματικά και δραστικά κάθε πρόβλημα ομορφιάς.

Εκείνο που μένει σ’ εσάς είναι να μάθετε τι σημαίνει το κάθε συστατικό που εμπεριέχεται σε κάθε καλλυντικό προϊόν. Με άλλα λόγια, να μάθετε την ορολογία των καλλυντικών!

ΑΗΑς

Είναι τα άλφα υδροξυοξέα. Μια οικογένεια δηλαδή συστατικών που παρασκευάζονται συνθετικά ή που προέρχονται από φρούτα και άλλες φυσικές ουσίες. Σε τι βοηθάνε; Στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας (και επομένως δρουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης), την ανάπλαση και αποκατάσταση της επιδερμίδας και την εξάλειψη των χρωστικών κηλίδων.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΕΣ

Περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Α, C, Ε και β-καροτίνη. Ουδετεροποιούν τις πιθανές ζημιογόνες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος.


ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ

Εκχυλίσματα φυτών που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Μια ουσία που βρίσκεται φυσικά στην επιδερμίδα, προσδίδοντάς της ανθεκτικότητα.

ΧΟΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το υπόστρωμα της επιδερμίδας που πρέπει να φροντίζουμε να διατηρείται πάντα ελαστικό, καθώς καθορίζει την εξωτερική εμφάνιση και λειτουργία της επιδερμίδας.

ΕΛΑΣΤΙΝΗ

Χαρίζει στην επιδερμίδα την ελαστικότητά της. Η έλλειψή της προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες.

ΕΝΖΥΜΑ

Μόρια πρωτεΐνης που παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ

Είναι οι χημικές ουσίες που παράγονται ως μέρος της μεταβολικής διαδικασίας του σώματος και που μπορούν μερικές φορές να φθείρουν τη δομή των κυττάρων. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη δημιουργία και παραγωγή τους σε υψηλά επίπεδα.

ΛΙΠΟΣΩΜΑΤΑ

Είναι προηγμένο σύστημα που μεταφέρει υδατοδιαλυτά συστατικά, όπως αντιοξειδωτές, ακριβώς στα συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5

Ενυδατικό συστατικό με μαλακτικές, δροσιστικές επιδράσεις.

ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΑ

Τα προϊόντα που παρουσιάζουν πολύ μικρές πιθανότητες να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ

Ελεγμένα από ειδικούς, για να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα είναι κατάλληλα για χρήση γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Πηγή: belife
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχονται τα Windows 8 στην Ελλάδα,
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχονται τα Windows 8 στην Ελλάδα,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ