2012-11-10 14:21:03
Φωτογραφία για Οδηγίες για νέους δρομείς: 8 κινήσεις – κλειδιά
Θέλετε να τρέξετε, όπως και ο αθλητικός τύπος που βλέπετε κάθε απόγευμα να περνάει επιδεικτικά (ή και όχι) από μπροστά σας και δεν ξέρετε πώς; Δείτε τις 8 στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει απλά να ακολουθήστε, προκειμένου να αγαπήσετε το τρέξιμο.

Πολύ σκληρή γυμναστική, πολύ βαρετή, πονάνε και τα πόδια μετά, είναι οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να αποφύγουν το τρέξιμο, αν και στην πραγματικότητα θα ήθελαν να είναι ένας από αυτούς, που βλέπουν τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν στην πόλη με τα αθλητικά τους.

Μην ανησυχείτε δεν είστε οι μόνοι, που αισθάνεστε έτσι. Ακολουθήστε τις 8 κινήσεις – κλειδιά και θα περάσετε στο…απέναντι στρατόπεδο.

Δεν σας κυνηγάει κανείς, ήρεμα

Δοκιμάστε να κάνετε μικρότερα βήματα, προστατεύοντας έτσι και τις αρθρώσεις σας. Όσο ειδικά και αν είναι τα αθλητικά παπούτσια σας, δυστυχώς το ανθρώπινο πόδι, όπως λένε και οι ειδικοί, δεν είναι σχηματισμένο ώστε να προσγειώνεται απότομα. Ο μικρότερος διασκελισμός θα σας βοηθήσει να τρέξετε πιο άνετα και να ενεργοποιήσετε τα «αμορτισέρ» που διαθέτει το σώμα σας, αποφεύγοντας τους κραδασμούς.


Δυναμώστε τους μυς

Μία από τις πιο κοινές αιτίες, που σας πονάει το γόνατό σας όταν τρέχετε είναι η αδυναμία που έχουν οι μύες σας στους γοφούς και τους μηρούς, οι οποίοι στην ουσία απορροφούν τους κραδασμούς.

Αθλητικά με προδιαγραφές

Αν θέλετε να ξεκινήσετε το τρέξιμο καταρχήν, πρέπει να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε την τέχνη του «αθλητικού παπουτσιού». Τα ειδικά για τρέξιμο αθλητικά παπούτσια, είναι σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, έχουν πιο φαρδύ πέλμα και πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό νούμερο μεγαλύτερο από το νούμερο, που κανονικά φοράτε. Μην ξεχνάτε ότι τα πόδια πρήζονται όταν τρέχετε. Το πόδι σας χρειάζεται χώρο αρκετό ώστε να αναπνέει, χωρίς να πιέζεται και να πονάτε.

Δρομέα…κάλτσα

Εκτός από τα αθλητικά παπούτσια σημαντικό ρόλο παίζει και η κάλτσα που θα φορέσετε, όταν τρέχετε. Συνθετικές και ελαφρά μάλλινες κάλτσες, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν μεγάλο μέρος του ιδρώτα, μειώνοντας σημαντικά τις τριβές. Αντίθετα, οι βαμβακερές κατακρατούν την υγρασία και δεν ενδείκνυνται για το τρέξιμο.

Θεραπεία για φουσκάλες

Θωρακίστε με ειδική λιπαντική ουσία τα πόδια σας, πριν φορέσετε τις κάλτσες σας και ειδικά σε περιοχές όπως είναι οι άκρες των δαχτύλων, οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες και με το τρέξιμο τρίβονται περισσότερο. Το ίδιο κάντε και ανάμεσα στα δάχτυλα, για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες φουσκάλες. Εάν χρειάζεται, βάλτε και έναν επίδεσμο.

You can do it

Το κίνητρο είναι μεγάλη υπόθεση για να τα καταφέρει κανείς. Ίσως ακούγεται ανόητο, αλλά μία θετική ώθηση στον εαυτό σας, δίνει την δύναμη που χρειάζεται ο οργανισμός για να πιστέψετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε στα δύσκολα και εν τέλει να πραγματοποιήσετε τη διαδρομή σας. Εξάλλου, δεν έχετε δει τους αθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις που «παραμιλούν» πριν από τα άλματα, τις κούρσες τους κλπ;

Πιο …κακή η μοναξιά

Η προπόνηση με έναν φίλο δεν είναι μόνο περισσότερο διασκεδαστική αλλά κάνει και την άσκηση να φαίνεται πιο εύκολη, αναφέρει πρόσφατη βρετανική έρευνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συντροφικότητα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ορμονών, που είναι υπεύθυνες για την τόνωση της διάθεσης.

Εισπνοή, εκπνοή, εισπνοή Το ότι …παίρνετε ανάσες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνετε και σωστά. Μάθετε να εισπνέετε από τη μύτη και να εκπνέετε από το στόμα. Στο τρέξιμο χρειάζεστε περισσότερο οξυγόνο και για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε να αναπνέετε σωστά. Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να επιτρέψετε στο στήθος και την κοιλιά σας να …φουσκώσουν και να ξεφουσκώσουν αντίστοιχα, γεμίζοντας το σώμα με το απαιτούμενο οξυγόνο. Κάντε αυτή την άσκηση όπου και αν βρίσκεστε και πολύ σύντομα θα την υιοθετήσετε και όταν τρέχετε.
e-diet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ