2012-11-10 16:37:02
Φωτογραφία για «Bουνά» τα σκουπίδια
Χιλιάδες είναι τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τις περισσότερες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τους δρόμους σε πολλούς δήμους του λεκανοπεδίου. Οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για τρίτη ημέρα μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, αντιδρώντας έτσι στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων που προκαλεί το Μεσοπρόθεσμο.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στη Βουλή, αφού πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τους είπε ότι «δεν γνωρίζει τίποτα για απολύσεις».

Συνάντηση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή έχουν οργανώσει για σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το συλλαλητήριο –όπως σημειώνεται– γίνεται ύστερα από αίτημα «εκατοντάδων συναδέλφων», προκειμένου να εκφρασθεί η «έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή που προκαλεί στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου». Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι άμεσες απολύσεις προσωπικού, ο δραστικός περιορισμός του μισθολογικού κόστους και ο περιορισμός των δημόσιων υπηρεσιών έχουν απώτερο στόχο «την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα».

Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.

Έτσι, τα «βουνά» από τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα καθώς οι υπάλληλοι στους δήμους «τράβηξαν χειρόφρενο» στα απορριμματοφόρα. Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ , οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να απέχουν από τα καθήκοντα τους σήμερα και αύριο (10-11 Νοεμβρίου).

Πέταξαν αβγά στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας τους, έριξαν αβγά στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Λόφοι από σκουπίδια και στη Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι από όλους τους δήμους συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Είχε προηγηθεί μηχανοκίνητη πορεία από την οδό Λαγκαδά έως το δημαρχιακό μέγαρο.
TreloKouneli
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ