2012-11-10 17:57:02
Φωτογραφία για Στ. Παναγούλης: «Προϋπολογισμός φτώχειας και εξαθλίωσης του Λαού, ο Προϋπολογισμός του κ. Στουρνάρα»
από το Γραφείο Τύπου

Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Στάθης Παναγούλης τοποθετήθηκε στη συζήτηση για τον «Κρατικό Προϋπολογισμό 2013» στη Βουλή, καταγγέλλοντας... το έργο του Υπουργού Οικονομικών, ως σχέδιο φτωχοποίησης και δυστυχίας των Ελλήνων φτώχειας.

Ο κ. Παναγούλης επέρριψε τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς του Ελληνικού Δημοσίου στα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, καταρρίπτοντας τις ελπίδες των Ελλήνων για μια νέα κοινωνία βασισμένη στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Ερμηνεύοντας το πολιτικό πλαίσιο που συστήθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως εκλογές εκβιαστικών διλημμάτων, είπε: «δημιουργήθηκαν ανίερες συμμαχίες μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μιας μικρής μερίδας που επιμένει να παριστάνει με θράσος την Αριστερά».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μίλησε σκληρά για το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης που ενώ θα έπρεπε να είναι υπόλογο στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω των τεράστιων οφειλών του προς αυτό, αλλά και την παράλληλη απουσία συχνά της νόμιμης λειτουργίας τους, συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία με σκοπό την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού.


Ο κ. Παναγούλης διεμήνυσε με αιχμηρό τρόπο προς όλους, ότι η Χώρα μας διοικείται από μια πολιτική και οικονομική χούντα, που έχει εδραιώσει ένα αστυνομικό κράτος άλλων σκοτεινών εποχών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Από τη δριμεία κριτική που άσκησε στην τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, δεν γλίτωσαν ούτε οι πρώην υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί κκ. Παπαδήμος και Πικραμμένος, τους οποίους χαρακτήρισε πολιτικές μαριονέτες που στήριξαν με πάθος τη διαφθορά των κομμάτων εξουσίας, ευχόμενος σε αυτούς που υπέγραψαν τα Μνημόνια της υποτέλειας να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να υποστούν το τέλος του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Παναγούλης έχρισε την εσωτερική Τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνένοχη για τα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί στα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα «ENERGA – HELLAS POWER» και «Λαυρεντιάδη».

Ο κ. Παναγούλης επεσήμανε την ολική αδυναμία του Ελληνικό Δημόσιο να συγκεντρώσει έσοδα από την φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει, βασιζόμενος σε επίσημα στοιχεία της Γεν. Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το υψηλό επίπεδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους. Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε από την κριτική του το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα, η εξευτελιστική πώληση του ΟΠΑΠ παρά τη σημαντική του κερδοφορία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί σε επίσημο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων όσων διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη και άσκησαν ρόλο στη διοίκηση του Κράτους από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ

«ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013»

Αθήνα, 10/11/2012

Ο Προϋπολογισμός που συζητάμε θα μείνει στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους σαν προϋπολογισμός της Φτώχειας και της Δυστυχίας, της Ταπείνωσης και του Εξευτελισμού του Λαού μας. 

Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της Χώρας μας, έχουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μετά το γκρέμισμα της Χούντας είχε ελπίσει ο Λαός μας, ότι θα γεννιόταν μια καινούργια Ελλάδα, που θα βασιζόταν στις ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Δυστυχώς, όμως πρόσωπα και πολιτικοί οργανισμοί που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου, τις τελευταίες δεκαετίες και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου, τις εκλογές των ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΛΛΗΜΜΑΤΩΝ, δημιουργήθηκαν ανίερες συμμαχίες, ανάμεσα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ….. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ……ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ.

Τις καταστάσεις αυτές τις στήριξαν και τις εξέθρεψαν με ιδιοτέλεια ορισμένοι Μεγαλοεκδότες και Καναλάρχες, οι οποίοι μετέτρεψαν πολιτικούς «ΦΟΥΣΚΑ» σε μεγάλους παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι Καναλάρχες και Εκδότες ανακυκλώνουν και προβάλλουν ορισμένες δεκάδες πολιτικών, που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις την Τετάρτη, προχτές, με εκβιασμούς και ταξίματα, η Τρικομματική Κυβέρνηση, χρησιμοποίησε θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να περάσει τα ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

Σήμερα, η Χώρα μας διοικείται από μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ…. εδραιώνοντας ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Τι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ που ρίξατε πριν λίγους μήνες –ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ- στον τελευταίο επιζώντα ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, και τον αγωνιστή του Αντιδικτακτορικού Αγώνα Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτοί που σήμερα κυβερνούν, βλέπουν με τρόμο ότι το σύστημα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και της ΜΙΖΑΣ, δύει.

Βρίσκονται στο τέλος μιας εποχής και πανικόβλητοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Βρήκαν Πρωθυπουργούς μαριονέτες, όπως ο Παπαδήμος και ο Πικραμμένος, οι οποίοι στήριξαν με πάθος την πολιτική διαφθορά των συγκυβερνήσεών τους.

Σήμερα, βρήκαν τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ να παρουσιάσει αυτό τον επαίσχυντο προϋπολογισμό….. άνθρωπο του Κεφαλαίου και των Τραπεζών, όπως ΟΡΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

Ο κ. Στουρνάρας, θα συμπληρώσω εγώ, μόνον αν είχε αποκτήσει δια αλληλογραφίας το δίπλωμα του Οικονομολόγου, θα δικαιολογείτο να παρουσιάσει τέτοιο προϋπολογισμό, που οδηγεί σε εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαό.

Πώς θα συγκεντρώσει έσοδα, ο Υπουργός Οικονομικών , όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων…. μόνον μέσα στο Σεπτέμβριο, οφειλές συνολικού ύψους 3,3 δις ευρώ προς το Δημόσιο κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ενώ ήδη από τον Αύγουστο είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα, άλλα 2,98 δις ευρώ χρεών.

Δηλαδή, μέσα σε δύο μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο «φούσκωσαν» κατά 6,2 δις ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη, τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 10,169 δις ευρώ.

Χτύπησαν κατάκαρδα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ σας τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και ο κόσμος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!!

Οι Καναλάρχες χρωστούν περισσότερα από 500 εκ ευρώ και τους αφήνενετε να αλωνίζουν γιατί είναι τα αφεντικά σας ………. και εκατοντάδες άλλοι γνωστοί παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου μας, ενώ χρωστούν δις ευρώ, τους προστατεύετε.

Γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι τα πέντε τελευταία χρόνια οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ είναι 25 δις ευρώ και τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι περίπου 3 δις ευρώ ???? και θέλετε να τον πουλήσετε, 500 εκ. ευρώ δηλαδή όσα είναι τα κέρδη του κατά έτος???

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Γνωρίζετε κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα εισπράξετε από τα τέλη κυκλοφορίας τον επόμενο μήνα, θα είναι περίπου από τις πινακίδες που θα κατατεθούν, από το φόρο καυσίμων, από τις ασφάλειες των αυτοκινήτων και τα συναφή επαγγέλματα γύρω από το αυτοκίνητο…. θα είναι περίπου 300 εκ ευρώ ????

Δεν είστε τίποτα άλλο από Εκπρόσωποι Κυβερνήσεων Υποταγής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ για το πάρτι του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μήπως, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσοι σχετίστηκαν με αυτά????

Μήπως, έχετε το θράσος να πείτε πώς δεν γνωρίζετε τους υπεύθυνους των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER που καταχράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ότι δεν αποτέλεσαν επί χρόνια κομματικά σας στελέχη!!! 

Ή μήπως εγώ ήμουν ο συνέταιρος του Λαυρεντιάδη????

Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση και τις δηλώσεις του πυρoδοτεί τις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ.

Δεν μπορείτε όμως να κρύψετε την πολιτική σας γύμνια και από τα διεθνή μέσα που σε καθημερινή βάση προέβαλαν ως πρώτη είδηση την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και παλαιότερα εκείνη των Μαγαλοοφειλετών του Δημοσίου και εκείνη που κατονόμαζε όσους έβγαλαν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό.

Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας έντιμους, ελάτε ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ…. αυτοί που περάσαμε από κυβερνητικά κόμματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα τι είχαμε και τι έχουμε….

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ!!!

ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ κύριοι και κυρίες που ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο …… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ!!!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ώρα Μαραθωνίου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ώρα Μαραθωνίου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ