2012-11-10 19:27:02
Φωτογραφία για Παπούλιας: Συμβολή της ΠΓΔΜ για κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας
Να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία και να συμβάλουν εποικοδομητικά για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, κάλεσε τα Σκόπια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε χθες στον Πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η αδικοπραξία των Σκοπίων, τα οποία ενώ είναι μέρος της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, αυτοπροβάλλονται σαν να είναι το Όλον.

«Αποκαλούν το κράτος τους "Μακεδονία", την εθνότητα και την γλώσσα "μακεδονική", γιατί μέσω αυτών των ονομάτων προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες στο σύνολο της Μακεδονίας. [...] Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα δώσουμε τη συναίνεσή μας εάν δεν εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για ένα όνομα οριστικό και για όλες τις χρήσεις, το οποίο να αντανακλά την πραγματικότητα», σημείωσε ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Κ. Παπούλιας διατύπωσε πλήρως τις ενέργειες που έχει κάνει η Αθήνα ώστε να έχει αποτελέσματα η διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα ανέλαβε πρόσφατα μια πρωτοβουλία προτείνοντας την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης. Στην πρόταση αυτή, η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι το κλειδί για την ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς το έχει η ίδια η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βαριά ήττα ! (60-82)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βαριά ήττα ! (60-82)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ