2012-11-10 20:03:41
Φωτογραφία για Τα είχε... 400!
Ο Νίκος Αναστόπουλος συμπλήρωσε 400 παρουσίες σε πάγκο ομάδας και τις συνδύασε με τη νίκη του ΟΦΗ επί της Βέροιας (2-0), που έφερε τους κρητικούς πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σόουζα, Λαμπρόπουλος τα γκολ.

400άρης ο Αναστόπουλος!

Με την τιμή στο Νίκο Αναστόπουλο ξεκίνησε η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Βέροια, με τον τεχνικό των κρητικών να συμπληρώνει 400 παρουσίες σε πάγκο ομάδας και να τιμάται από τον πρόεδρο του συλλόγου, Μάνθο Πουλινάκη.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο «Αναστό» την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Γουναρίδης, Ιωαννίδης, Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Βερόν, Σίσιτς, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, ήταν στο αρχικό σχήμα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καρύδας προτίμησε το 4-4-1-1, με τους Λόπεζ, Αμαραντίδη, Καλί, Ορέστες, Γεωργιάδη, Καλογέρη, Ζε Βιτόρ, Καλτσά, Ολαϊτάν, Κόστλι, Ιωάννου και τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός προωθημένος μπροστά από τον Κόστλι.


Καλύτερος ο ΟΦΗ και 1-0

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως του έλειπε το γκολ, με τη Βέροια να βγαίνει επίσης μπροστά και να έχει τις ευκαιρίες της. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 11' για τους κρητικούς, με τον Σίσιτς να κάνει το δυνατό σουτ από μακριά και τον Λόπεζ να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Άλλο ένα του Παπάζογλου στο 17' κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 24'. Ο Καλτσάς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, πέρασε δυο παίκτες και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.

Δυο σουτ των Σίσιτς και Ιωαννίδη στο 31' και 37', αντίστοιχα, δεν απείλησαν τον Λόπεζ, με το γκολ να έρχεται για τους γηπεδούχους τρία λεπτά αργότερα. Ο Σίσιτς διατήρησε την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Σόουζα, που είχε προωθηθεί, να βάζει ωραία το πόδι του και να τη στέλνει στα δίχτυα με προβολή για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του στο 41'. Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, με τους Ομιλίτες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα.

Προσπάθησε η Βέροια, «καθάρισε» ο ΟΦΗ

Στην επανάληψη η Βέροια προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε, με τον ΟΦΗ να «καθαρίζει» το ματς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι δυνατά, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Ημαθίας άρχισε να παίρνει σιγά-σιγά τον έλεγχο και είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο στο 49'.

Ο Αμαραντίδης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έβγαλε για τον Ιωάννου, ο οποίος έκανε το κοντρόλ με το στήθος και εν συνεχεία το ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Γουναρίδη. Ωστόσο, ο Παπάζογλου είχε δυο καλές στιγμές να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, αλλά τα δυο σουτ στο 51' και στο 52' κατέληξαν άουτ και στα χέρια του Λόπεζ, αντίστοιχα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιωάννου είχε νέα ευκαιρία, με την κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Αμαραντίδη, να περνάει άουτ και στο 59' ο ΟΦΗ σφράγισε το «τρίποντο». Ο Σίσιτς έκανε... όλη τη δουλειά με εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά. Ο Σλοβένος έδωσε στον Λαμπρόπουλο, που ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή, και αυτός με ιδανικό πλασέ δε δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με άλλες τρεις καλές φάσεις για τους Ομιλίτες, που θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Βερόν έβγαλε μεγάλη μπαλιά στον Κουτσιανικούλη στο 73', όμως ο τελευταίος καθυστέρησε να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή και ο Ορέστες παραχώρησε κόρνερ. Στο 77' ο Σίσιτς έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Λόπεζ να απομακρύνει την μπάλα και τον Ιωαννίδη να σουτάρει ψηλά άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι στο σουτ του Λαμπρόπουλου στο 87'. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη νίκη σκαρφαλώνοντας στο βαθμολογικό πίνακα.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Μίρνες Σίσιτς. Πολλή δουλειά από τον Σλοβένο, είτε από αριστερά, είτε από δεξιά. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, ενώ του ανήκει το... μισό δεύτερο.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Βέροιας παρουσίασε αρκετά κενά, με τον ΟΦΗ να έχει πολλές ευκαιρίες, ενώ στα δυο γκολ χάνεται ο Σόουζα στο πρώτο και μένει μόνος του μέσα στην περιοχή ο Λαμπρόπουλος.

Στο ύψος του: Τόσο ο Σόουζα, όσο και ο Λαμπρόπουλος, οι οποίοι πέτυχαν τα δυο γκολ του ΟΦΗ. Αρκετά προσπάθησαν και οι Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, με τον τελευταίο να έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (5 στον αριθμό). Από τη μεριά της Βέροιας, αξιοσημείωτη είναι η απόδοση του Ιωάννου, που είχε 4 τελικές, αλλά και η προσπάθεια του Αμαραντίδη.

Η γκάφα: Λίγο έλειψε να την κάνει στο 71' ο Ζαχαράκης. Ο αμυντικός του ΟΦΗ γύρισε με το κεφάλι την μπάλα στον Γουναρίδη, όμως εκεί... καραδοκούσε ο Γκιγέρμο. Τελικά, ο γκολκίπερ των κρητικών μπλόκαρε την μπάλα και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Γιάχου, με ελάχιστα λάθη από τους βοηθούς του. Σωστή η κίτρινη κάρτα στον Ολαϊτάν στο 82' για θέατρο, όταν έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και με τον Μίρνες Σίσιτς να κάνει ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα απέναντι στη Βέροια, που δεν μπορούσε κάνει κάτι παραπάνω από τις όποιες ευκαιρίες είχε. Οι κρητικοί πήραν το «τρίποντο» και σκαρφάλωσαν κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα στις 400 παρουσίες του Νίκου Αναστόπουλου σε πάγκο ομάδας.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ιωαννίδης (77' Μπούρμπος), Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Βερόν, Σίσιτς, Παπάζογλου (63' Βιτώρος), Κουτσιανικούλης (77' Ζορμπάς).

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ, Καλτσάς (84' Παυλίδης), Ολαϊτάν, Κόστλι (64' Γκιγέρμο), Ιωάννου (84' Μπελόν).

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ