2012-11-10 20:07:12
Φωτογραφία για ΦΟΥΣΤΕΡ : ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ Η ΑΕΚ
Δεν ξεγελιέται από τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή και τη μέχρι σήμερα εικόνα της ΑΕΚ ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην κάμερα της Nova, τονίζει πως το επικείμενο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων θα έχει ξεχωριστή ατμόσφαιρα ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν στη βαθμολογία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός του Ολυμπιακού:

Κατ' αρχήν Νταβίντ, επέστρεψες γρηγορότερα απ' ότι αρχικώς είχε εκτιμηθεί, όταν τραυματίστηκες. Αυτό το μικρό θαύμα πως το εξηγείς;

«Δεν ξέρω, Μάλλον φαίνεται ότι ο μυς ανταποκρίθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με τους φυσιοθεραπευτές, με τον Χρήστο (Μουρίκη), τον γυμναστή μας μέσα στο γήπεδο. Δουλέψαμε πολύ καλά. Κάναμε κάποιες δοκιμές. Και απ' τη στιγμή που είδαμε πως έχει βελτιωθεί η κατάστασή μου πολύ πιο γρήγορα, είπαμε γιατί όχι, να θεωρηθώ έτοιμος».

Θα ήθελα να διευκρινίσουμε κάτι αναφορικά με τους μυϊκούς τραυματισμούς. Συμφωνείς πως είναι μέρος της καθημερινότητας μίας ομάδας με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις; Το αναφέρω διότι κάτι ανάλογο αντιμετωπίζουν και γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες με βεβαρημένο πρόγραμμα.


«Ναι, πιστεύω πως έχει να κάνει με τον αριθμό των παιχνιδιών. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες, οι οποίες έχουν αυξημένες υποχρεώσεις. Απ' ότι φαίνεται είναι κάτι που συμβαίνει και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής τραυματιστεί και χρειαστεί να λείψει, να υπάρχει άλλος διαθέσιμος για να καλυφθεί το κενό. Και ευτυχώς ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν».

Την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το γεγονός πως ο αντίπαλός σας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, πως μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του αγώνα;

«Πιστεύω πως η διαφορά των βαθμών δε θα επηρεάσει αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι όπου αν η ΑΕΚ κερδίσει θα καταφέρει πολλά περισσότερα απ' τους τρεις βαθμούς. Επίσης και εμείς αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα είναι κάτι παραπάνω απ' τους τρεις βαθμούς. Οπότε δεν έχει καμία σημασία η διαφορά. Είναι ένα παιχνίδι όπου θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η συμπεριφορά των ομάδων μέσα στο γήπεδο. Και οι δύο ομάδες θέλουν αυτή τη νίκη. Παρόλο που στη βαθμολογία το αποτέλεσμα μπορεί να μην επηρεάσει πάρα πολύ επειδή εκείνοι είναι στην τελευταία θέση και εμείς στην πρώτη, σίγουρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για τις δύο ομάδες».

Τι άποψη έχεις για την ΑΕΚ;

«Είναι μία ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλά. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει προπονητή. Αυτή η αλλαγή φέρνει πάντα καινούργιο αέρα σε μία ομάδα. Δημιουργεί κίνητρα. Είναι μία ομάδα η οποία θα τα δώσει όλα. Γιατί είναι ντέρμπι το οποίο θέλει να το κερδίσει. Και σίγουρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα τα δώσει όλα. Για εμάς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρώτον, γιατί παίζουμε εκτός έδρας. Και δεύτερον γιατί παίζουμε με την ΑΕΚ που όπως και να το κάνεις στα παιχνίδια αυτά η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή».

Η νίκη επί της Μονπελιέ μπορεί να σας προκαλέσει εφησυχασμό και ν' αλλοιώσει την εικόνα της ομάδας σας στο ντέρμπι της Κυριακής. Το ρωτάω διότι μετά την επιτυχία σας στο γαλλικό νότο, δεν ήταν ικανοποιητική η εμφάνισή σας στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από μία μεγάλη νίκη, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ψυχολογία των παικτών. Όπως έχουμε δει επηρεάζουν αυτές οι νίκες τους παίκτες. Και γι' αυτό πρέπει να έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα το ίδιο πάθος και τις ίδιες φιλοδοξίες που είχαμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τον κόσμο του Ολυμπιακού μία νίκη επί της ΑΕΚ. Αλλά και στη βαθμολογία θα παίξει ρόλο, γιατί εμείς θέλουμε τουλάχιστον να συντηρήσουμε τη διαφορά που έχουμε απ' τους αντιπάλους μας».

Σίγουρα το ματς με την Σάλκε στις 21 του μηνός είναι μία πρόκληση για την ομάδα σας. Πόσο δύσκολο, όμως, θα είναι να μείνετε αφοσιωμένοι στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις που μεσολαβούν;

«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα δύο παιχνίδια που μεσολαβούν πριν απ' το παιχνίδι με την Σάλκε. Γιατί μετά είναι φυσικό να μας απασχολήσει εκείνο το παιχνίδι, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μας στην Ευρώπη. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Αλλά όπως έχουμε πει, για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ