2012-11-10 21:28:32
Φωτογραφία για Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος σε επίσημη επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα...!!!
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / romfea.gr

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος επισκέπτεται από χθες, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 την Σιωνίτιδα Εκκλησία.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Κύριλλο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η Εκκλησία της Αγίας Σιών, η Εκκλησία των Αγίων Τόπων, η Εκκλησία της γης της επαγγελίας και των προφητών, η Εκκλησία της ενσάρκου εμφανείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Εκκλησία του υπερώου και της Πεντηκοστής, η Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, των μαρτύρων και των οσίων ασκητών,

υποδέχεται σήμερον εν χαρά και αγαλλιάσει εις τους κόλπους αυτής την αδελφήν Εκκλησίαν της Ρωσίας, την Εκκλησίαν του αγίου Βλαδιμήρου και της αγίας βασιλίσσης  Όλγας, την Εκκλησίαν των μεγάλων στάρετς και των αναριθμήτων νεομαρτύρων εις το πρόσωπον του σεπτού αυτής Προκαθημένου, της λίαν αγαπητής και περισπουδάστου  Ημίν Μακαριότητος και της τιμίας Αυτής συνοδείας, πραγματοποιούσης κατ  αὐτάς  την «ειρηνικήν Αυτής επίσκεψιν»".


"Επί τω λίαν σημαντικώ γεγονότι τούτω δια την ζωήν των αγιωτάτων Εκκλησιών Ημών η Υμετέρα λίαν αγαπητή και περισπούδαστος Ημίν Μακαριότης εγένετο δεκτή εν πάση τιμή εν επισήμω υποδοχή εις την είσοδον της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων παρά την Πύλην του Δαβίδ, παρουσία αντιπροσώπων Ημών μελών της Αγιοταφιτικής Ημών Αδελφότητος, των εκπροσώπων των Χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης και των τοπικών πολιτικών παραγόντων,  εκείθεν  δε εν πομπή επισήμω, Ημείς προσωπικώς υπεδέχθημεν Υμάς εις την Πύλην του παλαιφάτου ημών Πατριαρχείου και των κωδώνων χαρμοσύνως κρουομένων προσήλθομεν εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως, το Κωσταντίνειον τούτο σέμνωμα της Ορθοδόξου ημών πίστεως, νυν δε εν δέει και ευλαβεία προσκυνούμεν επί του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και του Φρικτού Γολγοθά τα ίχνη του σαρκί σταυρωθέντος, παθόντος και ταφέντος και ενδόξως τη τρίτη ημέρα Αναστάντος Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού", πρόσθεσε ο κ. Θεόφιλος.

Ενώ κλείνοντας σημείωσε: "Δεύτε, ουν, Μακαριώτατε και Ημείς, συμπροσκυνήσωμεν  Χριστώ μετά Πατρός εν Πνεύματι  Αγίω,  μετ’  ευλαβείας, πίστεως, χαράς  και  αγαλλιάσεως, ευχαριστίας και δοξολογίας, ακολούθως δε συνανέλθωμεν εις το παλαίφατον ημών  Πατριαρχείον, ίνα και εν αυτώ εκ της αδελφικής Ημών συναναστροφής  συνευφρανθώμε".

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, στην αντιφώνησή του ανέφερε: "Σας ευχαριστώ Μακαριώτατε, για την ευγενική πρόσκληση να επισκεφθώ το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Αγίους Τόπους".

"Η επίσκεψή μου πάνω απ΄ όλα είναι προσκυνηματική, στην Μητέρα όλων των Εκκλησιών! Εμείς στην Ρωσία είχαμε πάντα ιδιαίτερη σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Σας παρακαλούμε Μακαριώτατε, να προσευχέστε για την Αγία Ρωσία", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, με την Ανώτατη Τιμή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, μετέβη στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου προσκήνυσε τον Τάφου του Κύριου αλλά και την Αποκαθήλωση.
communenews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ