2012-11-10 22:42:14
Φωτογραφία για Σύγκρουση για τον...Στάθη Παναγούλη
Την αντίδραση της κυβέρνησης πυροδότησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγούλης είπε ότι «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια θα παρακαλάνε να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο, παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα τη διαγραφή του βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στη χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στο βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του και διευκρίνισε ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνο . Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, πρόσθεσε.


Απευθυνόμενος στον Σίμο Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σύστησε να υποβάλει τις υποδείξεις του προς τον Αντώνη Σαμαρά προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα Β. Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα.

«Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας. Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο», απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σίμος Κεδίκογλου.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας έμμεση αναφορά στην αντιπολίτευση, είπε ότι με γελοίες κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λυντσαρισμάτων διαστρεβλώνει την εικόνα και αποκρύπτει τους κινδύνους. «Δεν τους φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Στ. Παναγούλη προκάλεσαν την αντίδραση και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουσουρούλη, ο οποίος έκανε λόγο για μόνιμους παραδοσιακούς αρνητές της χώρας. «Υπονομεύουν την κάθε προοπτική της χώρας γιατί δεν μπορούν να την προσφέρουν η ίδιοι. Ξέρουν ότι η ανεμελιά τους πετάει την Ελλάδα έξω από το διεθνές περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Τέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι αδιανόητο να δεχθεί τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους.

«Αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Ο κ. Ευστάθιος Παναγούλης είναι φορέας ενός ένδοξου ονόματος. Όμως από τις στάχτες των λόγων του δεν θα διατηρηθεί τίποτε για τους νέους αυτού του τόπου».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ