2012-11-11 11:03:42
Φωτογραφία για Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις...
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι, εν όψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό στη Βουλή τα μεσάνυχτα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στις 17.00 στο Σύνταγμα...

ενώ συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα δύο συνδικάτα καλούν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», προσθέτει.


Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Χθες, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή, ενώ τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Τις κινητοποιήσεις κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ, οι οποίοι ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση σήμερα στις 18:00, στην αφετηρία του ΤΡΑΜ επί της οδού Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στη 1.00 μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δικαστές, δικηγόροι

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των δικηγόρων της Αθήνας. Οι δικαστές παρατείνουν τις κινητοποιήσεις έως τις 21 του μηνός, ενώ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας. 
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ