2012-11-11 13:07:07
Φωτογραφία για Πύργος: Έκοψαν το επίδομα σε 26χρονο με 100% αναπηρία
Με την αγωνία αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη φροντίδα του τετραπληγικού παιδιού της το οποίο εδώ και είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, ζει τους τελευταίους δύο μήνες μια άνεργη μητέρα στην πόλη του Πύργου, ύστερα από την διακοπή του επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε ο 26χρονος γιος της, Ερμάλ.

Η ιστορία της Πελούμπε Σάρκα, που κατάγεται από την Αλβανία και ζει τα τελευταία χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, με την οικογένειά της, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν ολόκληρους μήνες στις λίστες του ΚΕΠΑ προκειμένου να περάσουν από επιτροπές αξιολόγησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Σάρκα, ο γιος της, σε καθημερινή βάση έχει την ανάγκη ολοκληρωμένης φροντίδας καθώς διαθέτει 100% αναπηρία, με αποτέλεσμα η ίδια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες δαπάνες που χρειάζεται για την φροντίδα του.


Εκείνο που ζητά ωστόσο είναι να περιοριστεί η μεγάλη γραφειοκρατία και τελικά να μπορέσει να περάσει από την επιτροπή του ΚΕΠΑ ώστε να συνεχίσει η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος.

Επίσης η άνεργη μητέρα, που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της και παλεύει για τη φροντίδα του με το πενιχρό εισόδημα του συζύγου της, ο οποίος εργάζεται με μεροκάματα σε οικοδομικές εργασίες, τονίζει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως από τον Σεπτέμβριο δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση πως το επίδομα θα διακοπεί με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να περιμένει το παραπεμπτικό από τον ΟΓΑ που θα της δώσει τη δυνατότητα να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης.

Πηγή: Patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ