2012-11-11 13:32:03
Φωτογραφία για Ν. Μηταράκης: Αλλάζει ταχύτατα η εικόνα της Ελλάδας, ως επιχειρηματικού προορισμού
Η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, θα επιτευχθεί μέσα από την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Μηταράκης είπε πως υποχρέωση του κράτους είναι η κατά προτεραιότητα δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα είναι βιώσιμες και το μεγάλο αυτό στοίχημα θα επιτευχθεί μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

«Ο δημόσιος τομέα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και το υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Σήμερα, η εικόνα της Ελλάδας, ως επιχειρηματικού προορισμού, αλλάζει ταχύτατα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης επισημαίνοντας ενδεικτικά ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στη σχετική έκθεση για το 2013 ανέβασε την Ελλάδα 22 θέσεις στη συνολική κατάταξη.


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ακολούθως αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου για την προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες αφορούν:

- στην εδραίωση κλίματος δημοσιονομικής σταθερότητας

- στην παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

-στη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών

- στην διαμόρφωση ενός νέου επενδυτικού και αναπτυξιακού πλαισίου που θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Τέλος, σε ότι αφορά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας ο κ.Μηταράκης αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές η οποία παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου και περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους όπως τη δραστική ελαχιστοποίηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου έως το 2014 και την ενίσχυση των εξαγωγών αγαθών, ώστε να φτάσουν από το 10,3% του ΑΕΠ σήμερα, στο 16% στο τέλος του 2014.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ