2012-11-11 16:35:25
Φωτογραφία για ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Κατέπλευσε το πρωί της Κυριακής στο παλιό λιμάνι της Πάτρας το ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρείας PetroleumGeo-Services (PGS), το οποίο θα πραγματοποιήσει γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Μετά τον ανεφοδιασμό του, το πλοίο θα αποπλεύσει με κατεύθυνση το βόρειο Ιόνιο, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως τις γεωφυσικές έρευνες.

Οι έρευνες αυτές θα καλύψουν μια συνολική έκταση περίπου 225.000 χιλιομέτρων στο Ιόνιο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, και θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το πλοίο θα επισκεφθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νορβηγική PGS. Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013.

Θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.

Oι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ