2012-11-11 16:37:03
Φωτογραφία για Κίνα: Επετράπη η συμμετοχή Ιαπώνων αθλητών στον Μαραθώνιο του Πεκίνου
Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου δρόμου του Πεκίνου υπαναχώρησαν στην αρχική τους απόφαση να απαγορεύσουν τη συμμετοχή σε αθλητές από την Ιαπωνία στον ...φετινό αγώνα, όπως υπογραμμίζουν σήμερα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή των Ιαπώνων αθλητών στον Μαραθώνιο δρόμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, για λόγους ασφαλείας—επικαλούμενη την ένταση που υπάρχει μεταξύ του Τόκιο και του Πεκίνου σχετικά με τις διαφιλονικούμενες νήσους Σενκάκου κατά τους Ιάπωνες και Ντιαογιού κατά τους Κινέζους, στη Δυτική Σινική Θάλασσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σιμπούν και το πρακτορείο Ζίζι, η ιαπωνική εθνικότητα επέστρεψε στον κατάλογο που πρέπει να συμπληρώσει κανείς για την αίτηση συμμετοχής στον Μαραθώνιο στο διαδίκτυο. Προηγουμένως δεν υπήρχε στη σχετική σελίδα.

Πολλές ιαπωνικές εταιρείες, όπως η Canon, συνήθως ήσαν μεγάλοι χορηγοί στη διοργάνωση του Μαραθωνίου του Πεκίνου, όμως υπό το φως των εξελίξεων αυτών απέσυραν τη συμμετοχή τους για φέτος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχολιασμός του γεγονότος από τη διοργανώτρια αρχή του Μαραθωνίου.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ