2012-11-11 17:48:59
Φωτογραφία για 17 χρόνια μετά, όλοι θυμούνται… Ο μόνος που ξέχασε είναι ο Ant1
Γράφει η Ζήνα Κουτσελίνη:Την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα πήγα στο στούντιο του yousmile.gr/webtv, που έχει δημιουργήσει το Χαμόγελο του παιδιού και εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα εκπέμπει κάποιες ώρες ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές που κάνουν έφηβοι και που είναι παράδειγμα για πολλούς φτασμένους παρουσιαστές Το ραντεβού αυτή τη φορά ήταν πολύ συγκεκριμένο. O λόγος μοναδικός. 17 χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου, ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος και πατέρας του Ανδρέα, αποφάσισε στο μικρό στούντιο του Χαμόγελου, αλλά μεγάλο σε συναίσθημα, να θυμίσει πως γεννήθηκε αυτό το χαμόγελο και πως το όραμα έγινε πραγματικότητα. Από τις 12 το μεσημέρι που τις εκπομπές παρουσίαζαν έφηβοι, μέχρι τις 6 το απόγευμα που τη σκυτάλη έδωσαν στο Γιώργο Παπαδάκη και τους καλεσμένους του, όλα ήταν ένα καλοκουρδισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αυτά της κανονικής τηλεόρασης
. Ο Γιώργος Παπαδάκης ήρθε από νωρίς και παρακολούθησε μαζί με όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί, την Κόκκινη Κάρτα με παρουσιαστή τον ίδιο και μοναδικό πρωταγωνιστή τον Ανδρέα. Θυμόταν, θυμόταν τα πάντα! Δάκρυσε πολλές φορές, αλλά πάλι τον συνεπήρε εκείνο το χαμόγελο και τον παρακολούθησα που ξαναχαμογέλασε όπως τότε Σε κλίμα συγκίνησης ξανασυναντηθήκαμε. Ο Γιώργος Παπαδάκης, ο αρχισυντάκτης Τάσος Ζορμπάς , εγώ και άλλοι καλεσμένοι που εκείνη την κρύα βραδιά ήμασταν στο στούντιο Φάρος και ετοιμάζαμε να βιντεοσκοπήσουμε τον μικρό Ανδρέα που έπασχε από καρκίνο και το μόνο που ήθελε ήταν να δημιουργηθεί ένας σύλλογος με σήμα το χαμόγελο, ώστε όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα. Τίτλος της εκπομπής «Κόκκινη Κάρτα». Με τα δάκτυλά του αποτύπωσε το χαμόγελο, που ένα μήνα αργότερα που έχασε τη μάχη με τη ζωή, αυτό έμελε να ήταν και το σήμα κατατεθέν του συλλόγου.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Δήλωσε το παρόν του, όπως και άλλοι συνοδοιπόροι του μικρού Ανδρέα. Όλοι μίλησαν για τη δύναμη που είχε έως το τέλος του ο Ανδρέας. Πάντα με το χαμόγελο, ακόμη κι όταν πονούσε. Σημασία έχει ότι κατάφερε να μεταδώσει ότι είχε στο μυαλό του. Έχει τον τρόπο του να τους ενημερώνει για τη συνέχεια… του ονείρου του!!!

Θυμάμαι πως εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ, το τόσο κρύο, ο μικρός Ανδρέας πάλευε να σταθεί στα πόδια του για να έρθει να σταθεί απέναντι στους τηλεθεατές και να τους πείσει πως άξιζε τον κόπο! Εκείνο το βράδυ, όλα συνέβαιναν σε αργή κίνηση. Οι γονείς του τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο πλατό. Ο πατέρας του και η μητέρα του ήξεραν πως διένυε τις τελευταίες του μέρες και πως ο γιος τους είχε έναν προορισμό. Να κάνει τα παιδιά να χαμογελούν.

Εκείνο το βράδυ λειτούργησε αργά για όλους μας. Βλέπαμε τη δύναμη αυτού του παιδιού και παίρναμε μαθήματα ζωής. Μετά το τέλος της εκπομπής όλοι είχαμε σιωπήσει. Είχαμε μόνο την εικόνα του. Το χαμόγελό του. Τους πόνους του, που γινόντουσαν δύναμη.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα συστάθηκε ο σύλλογος και κανένας δεν περίμενε πως 17 χρόνια μετά θα είχε τέτοια μεγάλη δύναμη το χαμόγελο εκείνου του παιδιού, που κινητοποίησε τόσους απλούς πολίτες να το ακολουθήσουν.

17 χρόνια μετά συναντηθήκαμε, και ήταν σαν χθες. Ο Γιώργος Παπαδάκης δέχτηκε να υπηρετήσει το όραμα. Ο Τάσος Ζορμπάς, τότε αρχισυντάκτης της εκπομπής, δηλώνει το παρόν του τώρα, ακόμη πιο δυναμικά. Είναι εκεί. Το οδυνηρό είναι πως ολόκληρος σταθμός που πρέπει να είναι περήφανος που μέσα από τη δική του συχνότητα δημιουργήθηκε ένας σύλλογος ξέχασε.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά! Να φροντίσει να συνεχίσει το όραμα του Ανδρέα και να αναλάβει να κάνει έναν τηλεμαραθώνιο ή το πιο απλό: τα χρήματα από ένα από τα σόου του να πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού, το δικό του δημιούργημα. Δεν έχει σημασία που δεν έγινε με πρωτοβουλία του Ant1, αλλά σημασία έχει πως ο Ant1 είχε επιλέξει συνεργάτες που το δημιούργησαν.

Ανδρέα μου σε σένα οφείλω που παρέμεινα σε αυτή τη δουλειά. Εκείνο το βράδυ, είδα πως υπάρχει και αυτή η τηλεόραση! Αnt1, περιμένω entertv.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ