2012-11-11 19:40:06
Φωτογραφία για ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ... ΟΠΩΣ ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ
Ο Αλέκος Αλεξανδρής εξηγεί στο "gazzetta.gr" πως ο αγώνας της Γλασκώβης για το Champions League μπορεί να βρει εφαρμογή στο αποψινό κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι της Superleague, η οποία «κόβει τα ευρωπαϊκά φτερά» των «ερυθρολεύκων»!

Αναλυτικά:

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (1986-2006) μεταξύ της ΑΕΚ (1991-94) και του Ολυμπιακού (1994-2003), αγωνίστηκε 42 φορές στην Εθνική ομάδα (10 γκολ), ενώ ήταν ένας από τους πιο δεινούς σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με συνολικά 233 τέρματα! Ο λόγος για τον Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος ακολουθεί πλέον προπονητική καριέρα και είναι ένας από τους καταλληλότερους για να μας σχολιάσει το αποψινό ντέρμπι, ΑΕΚ-Ολυμπιακού (19.30) στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 10η αγωνιστική της Superleague.

Ο 44χρονος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής στην Ελασσόνα, όπου διαμένει και προπονεί την τοπική ομάδα και ο ίδιος, έχοντας φορέσει ουκ ολίγες φορές την “κιτρινόμαυρη” αλλά και την “ερυθρόλευκη” φανέλα σε τέτοια παιχνίδια, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες της εφετινής αναμέτρησης της “Ένωσης” με τους πρωταθλητές, την “κατάντια” της ΑΕΚ, το μεγάλο μειονέκτημα του Ολυμπιακού, το λάθος που κάνουν οι παράγοντες με τα νέα παιδιά, καθώς και για το θέαμα που λείπει μόνιμα από τους αγώνες της Εθνικής ομάδας -Πως βλέπεις το κατ’ ευφημισμόν πλέον ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, με την έννοια ότι παίζουν δύο ομάδες που έχουν διαφορά 20 βαθμών;

«Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι η δυσάρεστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος, θεωρώ ότι η διαφορά της από τον Ολυμπιακό είναι τεράστια! Επειδή, όμως, κουβαλάει ένα όνομα, μία ιστορία και μία βαριά φανέλα κι επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, όπου εκεί 99% κερδίζει η καλύτερη ομάδα, αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ένα αποτέλεσμα.»

-Όταν λες ότι η «Ένωση» είναι η δυσάρεστη έκπληξη της Superleague, τι ακριβώς εννοείς;

«Εννοώ γενικά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια..
. Κάποια στιγμή, κάθε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι η ΑΕΚ βαδίζει προς την καταστροφή... Αυτό που συμβαίνει φέτος στην ομάδα και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, σε όλα τα επίπεδα, δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου! Δεν ξέρω τι προθέσεις έχουν οι νέοι επενδυτές που ετοιμάζονται να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο, ωστόσο, εγώ πραγματικά απορώ πως, αυτός ο πολύ απαιτητικός κόσμος που στηρίζει “επί παντός καιρού” αυτόν την “Ένωση” , αντέχει σε αυτήν την κοροϊδία! Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να είναι ουραγός στη βαθμολογία και να δίνει δικαιώματα για να γίνονται τόσο δυσμενή σχόλια στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο!»

-Τον Ολυμπιακό πως τον βλέπεις;

«Πολλές κλάσεις πιο πάνω! Δεν ξέρω κι εγώ πόσες, όχι μόνο από την ΑΕΚ, αλλά από όλες τις ομάδες! Απλά, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αν δεν προσπαθήσεις σε κάθε ματς και δεν δείξεις την αξία σου, μόνο με τη φανέλα και το όνομα δεν κερδίζεις! Είδαμε τις προάλλες, τον αγώνα της Σέλτικ με την Μπαρτσελώνα... Βλέποντας το ματς, μέτρησα ότι οι Σκωτσέζοι άλλαξαν συνολικά 10 πάσες σε όλον τον αγώνα και παρ’ όλα αυτά, έκαναν δύο φάσεις, πέτυχαν δύο γκολ και στο τέλος μας κέρδισαν (γέλια...)! Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός, θα κερδίσει...»

-Με δεδομένο ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ απαιτητικός, στην αρχή της σεζόν, μετά τα δύο πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στο Champions League, υπήρξε μία γκρίνια γύρω από τις εφετινές του δυνατότητες... Τώρα, μετά και τις δύο νίκες επί της Μονπελιέ, το κλίμα στην ομάδα έχει βελτιωθεί και οι φίλαθλοι “ζεστάθηκαν”... Ποια είναι η δική σου γνώμη;

«Αυτό είναι ένα... “θέατρο του παραλόγου” που “παίζεται” πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Δεν μπορείς να κρίνεις μία ομάδα και έναν προπονητή, μετά από δύο καλά ή δύο άσχημα αποτελέσματα! Αυτή η κριτική, “μία του ύψους και μία του βάθους”, δεν κάνει καλό στον σύλλογο και στην προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες και ο εκάστοτε τεχνικός. Για να κριθεί ένας νέος προπονητής, όπως ο Ζαρντίμ, πρέπει να περάσουν μίνιμουμ 6 μήνες και δεν πρέπει αξιολογηθεί μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από τον τρόπο που δουλεύει στις προπονήσεις...»

-Έτσι όπως έχει δει τον εφετινό Ολυμπιακό, με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, έχει τα φόντα να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη; Άλλωστε, αυτό είναι και το ζητούμενο από την πλειοψηφία των οπαδών του, από την στιγμή που ο εγχώριος ανταγωνισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος...

«Αυτό το τελευταίο που ανέφερες είναι το μεγάλο μειονέκτημα του Ολυμπιακού γιατί μοιραία, δεν τον βοηθάει να διατηρείται σε έναν υψηλό ρυθμό για να μπορεί να ανταποκρίνεται συνεχώς στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών αγώνων! Πέρα από το ότι, αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού είναι πολύ κακή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να σε περιμένει ένα κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Σάλκε και στο μεσοδιάστημα, να προηγούνται δύο παιχνίδια με την αυτή την ΑΕΚ και την Κέρκυρα, όταν η γερμανική ομάδα θα έχει παίξει με την Βέρντερ Βρέμης και την Μπάγερ Λεβερκούζεν... Προσωπικά, φέτος, πολύ πιο εύκολα θα κάτσω να δω παιχνίδια της Football League παρά της Superleague!»

-Αυτό βέβαια, οφείλεται στην μεγάλη οικονομική κρίση και στην αδυναμία των ομάδων να επενδύσουν, γι’ αυτό και υπάρχει πλέον χώρος για να παίξουν τα νέα παιδιά... Αυτή, τουλάχιστον, δεν είναι μία ευχάριστη εξέλιξη;

«Δεν θα συμφωνήσω και θα εξηγήσω το γιατί... Αν δεν υπήρχε η κρίση, ούτε που θα κοιτάγαμε τα νέα παιδιά και τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά, τα ρίχνουμε στα βαθιά, χωρίς όμως να ρίξουμε τις απαιτήσεις και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε η μετάβαση σε ένα ρόστερ πιο νεανικό και σαφώς πιο αποδυναμωμένο, να γίνει ομαλά... Μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν βοηθάμε τα νέα παιδιά, αντιθέτως, ο κίνδυνος να τα “κάψουμε” από πολύ νεαρή ηλικία ελλοχεύει και είναι μεγάλος...»

-Η Εθνική ομάδα, πάντως, πάει καλά;

«Αυτό είναι το μόνο ευχάριστο! Από το Euro της Πορτογαλίας και μετά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο και δίνει το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, δείχνοντας αξιοζήλευτη αγωνιστική σοβαρότητα και σταθερότητα, που δεν είχε ποτέ σε όλη την ιστορική διαδρομή του... Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, απλά δεν παίζει μπάλα και το θέαμα που παρουσιάζει στο γήπεδο δεν βλέπεται! Σαν Έλληνας είμαι πολύ περήφανος να βλέπω την Εθνική ομάδα να κερδίζει, σαν φίλος του ποδοσφαίρου, όμως, υποφέρω μέχρι να τελειώσει το ματς!»
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ