2012-03-23 00:44:17
Φωτογραφία για Τιμήθηκαν από το ΤΕΦΑΑ οι… σούπερμαν των Τρικάλων Γιώργος - Ιωάννης Τσιάνος και Στέλιος Βάσκος
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, η εκδήλωση του ΤΕΦΑΑ, όπου αναγορεύτηκε σε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος ο δρ. Γεώργιος Κήτας για την μεγάλη του προσφορά στην επιστήμη και ειδικότερα στη διδασκαλία, στην έρευνα και στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παρών στην εκδήλωση και ο 90χρονος πατέρας του κ. Κήτα, που συγκινημένος παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Παράλλημα, τιμήθηκαν οι δύο …σούπερμαν των Τρικάλων Γιώργος - Ιωάννης Τσιάνος και Στέλιος Βάσκος για τα υπεράνθρωπα αθλητικά επιτεύγματά τους, κάνοντας στα πέρατα του κόσμου, γνωστά τα Τρίκαλα Ο γιατρός Γιώργος Τσιάνος, είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση του Έβερεστ και έχει καθιερωθεί στον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Υπήρξε Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και διέσχισε τη Μάγχη σε 9 ώρες και 20 λεπτά, σημειώνοντας την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο κολύμπησε 28 ώρες, ξεκινώντας από την Πελοπόννησο και φτάνοντας στην Κρήτη.


Ο Στέλιος Βάσκος επί σειρά ετών πρωταθλητής ποδηλασίας, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκλήρωσε έναν άθλο, διανύοντας με ποδήλατο, την διαδρομή Τρίκαλα - Σόφια (Βουλγαρία) - Ανδριανούπολη (Τουρκία) - Τρίκαλα, 1.600 χιλιομέτρων και χρονικής διάρκειας σχεδόν 3 ημερών, με σκοπό τα έσοδα των χορηγών να διατεθούν σε τοπικά ιδρύματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τον Ιούνιο, ετοιμάζεται για μία νέα υπερπροσπάθεια, επιχειρώντας να κάνει μία συνολική διαδρομή 4.000 χιλιομέτρων, Τρίκαλα-Γερμανία-Τρίκαλα, διασχίζοντας άλλες 6 χώρες (Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία και Αυστρία).
trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ