2012-11-12 03:05:08
Φωτογραφία για ΚΛΑΨΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΝΕΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Όπως ήταν αναμενόμενο, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (4-0), ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ, Εβαλντ Λίνεν, αναφέρθηκε στη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, αλλά και στα θετικά που είδε στον αγώνα με τους ερυθρόλευκους, κάνοντας αναφορά στο πνεύμα που έδειξαν μέσα στο γήπεδο.

«Φυσικά το αποτέλεσμα είναι κακό για μας, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου», είπε αρχικά ο Λίνεν και πρόσθεσε:

«Τους είπα ότι είναι ένα παιχνίδι-ευκαιρία για να βελτιωθεί η ομάδα για τα επόμενα ματς που χρειαζόμαστε βαθμούς. Είμαι περήφανος όπως παίξαμε. Η ομάδα πίεζε. Δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχαμε σθένος και κουράγιο, δείχνοντας ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε επιθέσεις».

Ο Λίνεν, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. «Έγινε ένα ανόητο λάθος, ένα αχρείαστο φάουλ που μας άφησε με 10 παίκτες, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πολλά, όμως προσπαθήσαμε να επανέλθουμε και τα καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό», επεσήμανε ο Γερμανός και συμπλήρωσε:


«Θα μπορούσαμε να είχε κερδίσει και ένα πέναλτι. Ήταν πέναλτι και δεν δόθηκε, αφού το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Είμαστε θυμωμένοι που δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε σε αυτή τη φάση. Μετά το δεύτερο γκολ έπεσε η ψυχολογία των παικτών και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τα δύο τελευταία γκολ ήταν εντελώς αχρείαστα. Ένα 0-2 ήταν λογικό. Αλλά ένα 0-4, γιατί χρειαζόμαστε και τη διαφορά των γκολ, ήταν αχρείαστο. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ήταν ένα καλό βήμα, αν και χάσαμε. Θα αναρωτηθείτε πως μπορεί να βγει κάτι θετικό απόψε... Είδαμε όμως την ομάδα να πιέζει, να έχει πάθος και αυτό το κρατάω».

Και σ' αυτό το σημείο ο Λίνεν έσπευσε να αναφερθεί στη διαιτησία. «Δεν θα ήθελα να πω πολλά για τον διαιτητή, με τον Παναθηναϊκό η διαιτησία του Κάκου ήταν εξαιρετική, σήμερα καθόλου καλή», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Στο δεύτερο ημίχρονο άκουσα εγώ τους βοηθούς να λένε για κάποια φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο ο ποδοσφαιριστής του είπε ότι χτύπησε η μπάλα στο χέρι του και είναι κρίμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

Οσο για τη ψυχολογία της ομάδας και τα κρίσιμα ματς που έρχονται, ο Λίνεν είπε: «Θεωρώ ότι η ομάδα θα αποβάλλει την απογοήτευση από το αποψινό αποτέλεσμα. Δεν ωφελεί να κοιτάμε το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον. Δεν ωφελεί ούτε και με τον διαιτητή να μιλάμε. Αν η ομάδα αποβάλλει τις κακές σκέψεις θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη συνέχεια».

Οσο για το αν στο 0-2 θα έπρεπε να σκεφτεί πιο συντηρητικά κι αν τον προβληματίζει που δεν κάνει η ομάδα φάσεις, ο Γερμανός είπε: «Η ομάδα «άνοιξε» μετά το 0-2 και προσπάθησαν να παίξουν επιθετικά. Ο Κατίδης για παράδειγμα ήθελε να παίξει επιθετικά και αυτό το θεωρώ θετική νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 29 γκολ, τα 15 από αυτά είναι από στημένα, ένα ποσοστό 52%. Εκεί προσπαθούσαμε να τους σταματήσουμε. Κι εμείς δουλεύουμε στα στημένα. Ναι, ίσως ήταν ανόητο που παίξαμε ανοιχτά στο 0-2, αλλά μου έδειξαν οι παίκτες μου ότι ήθελαν να παίξουν».
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ