2012-11-12 03:10:47
Φωτογραφία για Το Ισραήλ απειλεί τη Χαμάς με σφοδρά πλήγματα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς «θα πληρώσει βαρύ, οδυνηρό τίμημα μετά τις... νέες ταραχές που ξέσπασαν στα σύνορα με το Ισραήλ».

«Η Χαμάς ευθύνεται για τις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλες τις άλλες απόπειρες που έχουν γίναι από τη Γάζα με στόχο τους στρατιώτες και τους πολίτες μας, ακόμη και αν συμμετείχαν σε αυτές και άλλες οργανώσεις. Και για αυτό η Χαμάς θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα, ένα τίμημα που θα είναι οδυνηρό», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή τα δύο τελευταία χρόνια ο ισραηλινός στρατός, κατόπιν εντολής του ίδιου του Μπάρακ, εξέτασε μια σειρά από επιλογές για να «απαντήσει στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα». «Θα χτυπάμε με ολοένα και μεγαλύτερη σφοδρότητα», προειδοποίησε.

Με «σκληρή απάντηση» απείλησε επίσης τη Συρία, στην περίπτωση που επαναληφθούν τα κρούσματα βίας στα σύνορα, μετά την έκρηξη ενός όλμου που προερχόταν από το συριακό έδαφος και έπεσε στο κατεχόμενο από το Ισραήλ Γκολάν. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε στο γεγονός αυτό με προειδοποιητικά πυρά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από περίπου 40 χρόνια μολονότι θεωρητικά οι δύο χώρες είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.
inews
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ