2012-11-12 08:57:05
Φωτογραφία για H Φόρμουλα 1 μπαίνει... σαλόνι,
Βενιού Ειρήνη 

Προς το Αύριο,

Τη «βόλτα» τους με αγωνιστικό αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1 θα μπορούν να κάνουν πλέον… στο σαλόνι τους οι λάτρεις των μεγάλων γκραν πρι. Ο λόγος για έναν προσομοιωτή, πιστό αντίγραφο ενός «πυραύλου» της ασφάλτου, ο οποίος σύμφωνα με την επινοήτρια FMCG International Ltd δεν διαφέρει σε τίποτε από την πραγματική εμπειρία.

Το πραγματικού μεγέθους όχημα διαθέτει λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και κράμα αλουμινίου, λάστιχα Pirelli F1 και δαγκάνες φρένων AP Racing.

Οι όροι χρήσης είναι απλοί: ο επίδοξος οδηγός της Φόρμουλα 1 «σφηνώνεται» στη θέση του και ετοιμάζεται για την εκκίνηση. Τα μάτια βρίσκονται καρφωμένα στην τριπλή οθόνη υψηλής ευκρίνειας μπροστά του που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν επεξεργαστή Intel Core i7 και έναν σκληρό δίσκο Intel SSD, ενώ συνοδεύεται και από ένα ασύρματο πληκτρολόγιο με ποντίκι. Ενα πανίσχυρο ηχοσύστημα σε συνδυασμό με τα αληθοφανή γραφικά του χαρίζουν την ψευδαίσθηση της ιλιγγιώδους ταχύτητας της πίστας.


«Οι συγκεκριμένοι προσομοιωτές αποτελούν το απόλυτο παιχνίδι για μεγάλα αγόρια» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Σάιμον Χάρβεϊ. «Πέρα από την άψογη εμφάνιση, επιτρέπουν ακόμη και στον πιο έμπειρο επαγγελματία οδηγό να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να βγει καν από το σπίτι του» προσθέτει ο ίδιος.

Εκτός από μεγάλο σαλόνι ωστόσο για την εγκατάσταση του εντυπωσιακού προσομοιωτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μάλλον να έχουν και μεγάλο πορτοφόλι καθώς η τιμή του αγγίζει τα 112.000 ευρώ!

Λάστιχα ποδηλάτου χωρίς αέρα

Τα ποδηλατικά λάστιχα του μέλλοντος που δεν ξεφουσκώνουν ποτέ ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Britek Tire and Rubber από το Κολοράντο. Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Μπράιαν Ράσελ σχεδίασε ένα ποδήλατο βουνού (mountain bike) εξοπλισμένο με «αθάνατα» λάστιχα 29 ιντσών, τα οποία χάρη σε μια ενίσχυση νανοσωλήνων και μια σειρά από οπές κατά μήκος τους προσφέρουν στον αναβάτη το απαραίτητο «μαξιλαράκι» απορρόφησης των κραδασμών. Κατά τον ευρηματικό δημιουργό, οι οπές των ελαστικών έχουν ικανότητα προσαρμογής ανάλογα με τον τύπο του εδάφους ή το βάρος του αναβάτη - όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των παραδοσιακών ελαστικών με αέρα. Ενα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των καινοτόμων «θωρακισμένων» ελαστικών, υπογραμμίζει ο ίδιος, αποτελεί το γεγονός ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις και την ταχύτητα του αναβάτη. Αυτό, όπως εξηγεί, συμβαίνει ακριβώς επειδή ο «τρύπιος» σχεδιασμός τους λειτουργεί πιέζοντας το λάστιχο στο έδαφος με αποτέλεσμα να αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που παρέχεται από την κίνηση των πεντάλ.

Στην παρούσα φάση η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότες για την τελειοποίηση των «άτρωτων» ελαστικών.

Φορτίστε στην καρέκλα της γιαγιάς!

Μια διαφορετική καρέκλα-φορτιστή με ρετρό χαρακτήρα οραματίστηκαν ελβετοί σχεδιαστές από το εργαστήριο Micasa, με έδρα στη Ζυρίχη. Πρόκειται για μια χειροποίητη κουνιστή πολυθρόνα από σουηδικό πεύκο που μοιάζει να έχει βγει από το σπίτι της γιαγιάς. Τα φαινόμενα όμως απατούν, καθώς με τον κατάλληλο «εκσυγχρονισμό» η κατά τα άλλα κλασική καρέκλα έχει μετατραπεί σε έναν αποδοτικό φορτιστή για συσκευές της Apple.

Το μυστικό του «ενεργειακού» επίπλου κρύβεται σε έναν μηχανισμό στο πίσω μέρος της καρέκλας που μεταφράζει το ρυθμικό λίκνισμα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, μία ώρα απαλής κίνησης είναι αρκετή για να φθάσει την μπάρα φόρτισης του iPad στο 35%. Η τιμή της οικολογικής καρέκλας ανέρχεται σε 1.300 ευρώ, ενώ οι επινοητές της σκέφτονται τώρα την εφαρμογή του ίδιου μηχανισμού και σε άλλα σημεία του σπιτιού όπου καταγράφεται συχνή κίνηση, π.χ. στις πόρτες, στις σκάλες ή ακόμη και στα συρτάρια.

Χάρτινο το… φακουδάκι!

Ονομάζεται LiteLite και αποτελεί έναν φακό εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από... χαρτί! Ο φακός-«οριγκάμι» πωλείται επίπεδος και θυμίζει ένα λεπτό φύλλο από χαρτόνι, το οποίο στη μία πλευρά του διαθέτει ενσωματωμένη μια λυχνία φωτοδιόδων (LED). Σύμφωνα με τις εσώκλειστες οδηγίες, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να προσθέσει την μπαταρία και να διπλώσει το χαρτόνι με βάση τις ενδεδειγμένες εγκοπές που ήδη διαθέτει ασφαλίζοντας τις άκρες του και ο χάρτινος φακός είναι έτοιμος.

Το πρακτικό σχέδιο που απαιτεί απαλό άγγιγμα προορίζεται σίγουρα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Και επειδή συνήθως το ντιζάιν στοιχίζει, ο «πράσινος» φακός πωλείται προς 23 ευρώ.       

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ