2012-11-12 09:19:59
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ Πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για παλαιστινιακό κράτος
Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους και τη συνεργασία της Παλαιστινιακής Αρχής με τη Ρωσία για την έρευνα των κατηγοριών περί δολοφονίας του πρώην Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, ανακοίνωσε χθες ο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τα 8 χρόνια από τον θάνατο του Αραφάτ.

Ο Μαχμούντ Αμπάς θα καταθέσει αίτημα στον ΟΗΕ ώστε η Παλαιστίνη να ενταχθεί στον Οργανισμό ως κράτος μη μέλος

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μαχμούντ Αμπάς, μέσα στον μήνα θα κατατεθεί αίτημα στον ΟΗΕ ώστε η Παλαιστίνη να ενταχθεί στον Οργανισμό ως κράτος μη μέλος και διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το αίτημα αυτό θα καθυστερήσει.

Πολώνιο

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε, συμμετοχή στην έρευνα που θα γίνει στη σορό του Γιασέρ Αραφάτ για να αποσαφηνιστεί εάν δηλητηριάστηκε με πολώνιο-210, θα έχει και η Ρωσία εκτός από Γάλλους και Ελβετούς ειδικούς
. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η συμφωνία με τις ρωσικές αρχές έκλεισε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ιορδανία.Την ίδια ώρα στη Λωρίδα της Γάζας η ένταση συνεχίζεται, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις και να προειδοποιεί για κλιμάκωση μετά την επίθεση που δέχτηκε περίπολός του και την εκτόξευση πάνω από 70 ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Σημειώνεται ότι από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν συνολικά σκοτωθεί 6 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 20, ενώ από τις επιθέσεις των Παλαιστινίων έχουν τραυματιστεί 4 Ισραηλινοί.

http://www.ethnos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ