2012-11-12 09:18:06
Φωτογραφία για Ερντογάν για θανατική ποινή: Να επανεξετάσουμε τη θέση μας
Η τουρκική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επαναφέρει τη θανατική ποινή για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία... μία δεκαετία μετά την κατάργησή της, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μόνο η οικογένεια του θύματος έχει την εξουσία να συγχωρέσει (τον δολοφόνο), όχι εμείς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Η θανατική ποινή ισχύει στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία. Επομένως, πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση μας» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Ερντογάν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής και την περασμένη εβδομάδα, όταν ανέφερε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έχαιρε λαϊκής υποστήριξης στην περίπτωση του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν. «Σήμερα πολλοί διάκεινται ευνοϊκά απέναντι στην επαναφορά της θανατικής ποινής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επειδή οι γονείς των νεκρών υποφέρουν ενώ οι άλλοι γιορτάζουν τρώγοντας κεμπάμπ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οτσαλάν καταδικάστηκε σε θάνατο το 1999 με την κατηγορία της προδοσίας όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια τον Οκτώβριο του 2002, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής από την Άγκυρα, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ