2012-11-12 09:14:09
Φωτογραφία για Σε κρίση τα οικονομικά της Apple
Όταν η πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου, η Apple, χάνει τους δύο τελευταίους μήνες κεφαλαιοποίηση 130 δισ. δολαρίων, οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν. Οι μετοχές της έχουν απωλέσει το 20% της αξίας τους από το υψηλό των 705 δολαρίων που άγγιξαν στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που κυκλοφόρησε στην αγορά το νέο iPhone 5.

Η Apple, που αντιμετωπίζει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες του χώρου όπως η Samsung, έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση 528 δισ. δολαρίων, έναντι 660 δισ. πριν από μόλις επτά εβδομάδες.

Στην κατρακύλα της μετοχής της συνέβαλαν τα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς, που δείχνουν ότι η Apple χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της στην επικερδή αγορά των tablets, παρά την επιτυχημένη κυκλοφορία του iPad mini και του iPad τέταρτης γενιάς. Το μερίδιο αγοράς της Apple στα tablets μειώθηκε από το 59,7% στο 50,4% το τρίτο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή η κορυφαία αμερικανική εταιρεία φαίνεται ότι χάνει μέρος των πιστών της
. Συγκεκριμένα, το 88% των Αμερικανών κατόχων iPhone δήλωσε ότι προτίθεται να αγοράσει το iPhone 5, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό ήταν 93%. Στη Δυτική Ευρώπη, τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί στο 75% σήμερα από το 88% που ήταν το 2011. Μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις μειώσεις ποσοστών είναι η αρνητική δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει η Apple, κυρίως λόγω της φερόμενης ως έλλειψης καινοτομίας στο νέο iPhone. Δεν πρέπει, εδώ, να ξεχνούμε ότι οι επιλογές του ανταγωνισμού αυξάνονται και δημιουργούν ακόμα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για τον τελικό καταναλωτή. Το Android ανεβαίνει, τα Windows Phones διαφημίζονται ολοένα και περισσότερο, επομένως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την Apple.
moneypro.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γήινο UFO στον Aρη,
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γήινο UFO στον Aρη,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ