2012-11-12 09:26:59
Φωτογραφία για Με Pc,iPad και κινητά οι ψηφοφορίες
Ηλεκτρονικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.

Τις προηγούμενες ημέρες οι αντίστοιχες εκλογές ολοκληρώθηκαν στα περισσότερα πανεπιστήμια με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή (από 75% έως και πάνω από 90%) εκτός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου το ποσοστό προσμετρούμενων ψήφων 52,4% (ποσοστό συμμετοχής με τα λευκά 55,1%) ήταν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι σε απάντηση όσων κατηγορούν για «τεχνοφασισμό» το υπουργείο, η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες αγγίζει το 80%.

«Και το ερώτημα παραμένει σε όλους μας. Πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία η μειοψηφία που μπλόκαρε τις εκλογές, άρπαζε τις κάλπες και εμπόδιζε την ελεύθερη έκφραση;», κατέληξε.

Επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ το σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια θα προχωρήσει γρήγορα ώστε το επόμενο Μηχανογραφικό Δελτίο (τον Φεβρουάριο) να συμπληρωθεί από τους υποψηφίους με βάση τον νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
11-17 Νοεμβρίου,
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
11-17 Νοεμβρίου,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ