2012-11-12 09:26:55
Φωτογραφία για 11-17 Νοεμβρίου,
ατζέντα

ΘΕΑΤΡΟ

Ιστορικός Γιαν Φαμπρ

Στις 14 και 15/11

Με τη «Δύναμη της θεατρικής τρέλας» επιστρέφει ο Γιαν Φαμπρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μια ιστορική παράσταση, καθώς τον καθιέρωσε διεθνώς. Αποτελεί την αναβίωση της πρώτης παραγωγής, του 1984, με τη μουσική του Βιμ Μέρτενς και το Troubleym Ensemble - πέντε γυναίκες, δέκα άνδρες και ένας λυρικός τραγουδιστής. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στις 20.00.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Γκρινμπάιν στο Γκαίτε

Στις 15/11

Λογοτεχνικό αναλόγιο και συζήτηση με τον ποιητή Ντουρς Γκρινμπάιν διοργανώνεται στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16). Ο Γκρινμπάιν ανήκει στους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης γερμανικής ποίησης και έχει κατά καιρούς τιμηθεί με διάφορα βραβεία. Τρία από τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Στις 15/11, στις 20.00. Είσοδος ελεύθερη.


      

ΘΕΑΤΡΟ

«Να ζει κανείς...»

Με το κλασικό ερώτημα του Αμλετ ως τίτλο επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη η κωμωδία του Μελ Μπρουκς «Να ζει κανείς ή να μη ζει», που σκηνοθετούν ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας. Με την Κάτια Δανδουλάκη και τους Παύλο Χαϊκάλη, Κατιάνα Μπαλανίκα, Τάσο Κωστή, Σοφία Βογιατζάκη κ.ά. Πρεμιέρα την Πέμπτη, στις 21.00.

Ο Πέτρος «Υπηρέτης»

Τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι παρουσιάζει ο Πέτρος Φιλιππίδης στο θέατρο Μουσούρη, σε δική του σκηνοθεσία και μετάφραση - απόδοση που συνυπογράφει με τον Χρήστο Σιμαρδάνη. Παίζουν επίσης οι Τάκης Παπαματθαίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Αννα Μονογιού κ.ά.

«Γιαγιά» Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι παραστάσεις της «Γιαγιάς», του έργου του Ντίνου Σπυρόπουλου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, με τον Θανάση Τσαλταμπάση και τον Νίκο Ορφανό. Στο θέατρο Αυλαία,  Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Από το Fringe στο Bios

Βασισμένη στο κείμενο που κέρδισε το Fringe First στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2011 είναι η παράσταση «The Oh Fuck Moment» των Χάνα Τζέιν Γουόλκερ και Κρις Θορπ. Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής, σκηνοθεσία: Γαβριέλλα Τριανταφύλλη. Με τους Γιούλα Μπούνταλη και Στέλιο Παρρή.

Παιδική Σκηνή στο Ανεσις

«Το μυστικό του βασιλιά» του Βασίλη Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Ανεσις. Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Τερέζα Γριμάνη, Σεραφείμ Ράδη, Καρολίνα Κάρτερ. Πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 21.00.

Το κορίτσι και η βελόνα

Το έργο του Χρήστου Μπουλώτη «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» παρουσιάζεται από την Αριστέα Κοντραφούρη και το θέατρο κούκλας Πράσσειν Αλογα στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής κάθε Κυριακή στις 17.00 για τα παιδιά.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Στη σκηνή του κινηματογράφου Δαναός παρουσιάζεται «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Σεντ Εξυπερύ, σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Γκλιάτη, με τις Αγγελική Βλασοπούλου, Αγγελική Βούλγαρη, Μελίσσα Κωτσάκη, Χριστίνα Νταζαγιάκομο. Στο πιάνο η Κατερίνα Καππέλα.

      

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρκόπουλος επί δύο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος πραγματοποιεί δύο συναυλίες, στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρουσιάζονται τα έργα του «Η λειτουργία του Ορφέα», «Ερωτική συμφωνία» (Α' εκτέλεση), «Ηλιος ο Πρώτος». Συμμετέχουν οι Ελενα Κελεσίδου (υψίφωνος), Τάσος Αποστόλου (βαρύτονος), Ελλη Πασπαλά, Vassilikos (τραγούδι), Γρηγόρης Βαλτινός (αφήγηση), η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και Μέλη της Ορχήστρας Παλίντονος Αρμονία. Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος. Στις 20.30.

Μαχαιρίτσας και φίλοι

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχονται στη μουσική σκηνή Ζυγός τη Δήμητρα Παπίου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30.

Τρεις στην Πειραιώς

«Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» είναι ο τίτλος των μουσικών παραστάσεων των Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπούλα και Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Ακτή οδού Πειραιώς. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Πορτοκάλογλου και Πλιάτσικας

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Φίλιππος Πλιάτσικας συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους κάθε Σάββατο στο Gazoo.

Βιτάλη και Αλκίνοος

Η Ελένη Βιτάλη εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Η ερμηνεύτρια μας προσκαλεί σε μια αναδρομή με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά, ροκ. Δικές της συνθέσεις παντρεύονται δημιουργικά με τραγούδια άλλων, που αγάπησε και αγαπήσαμε. Συνταξιδιώτες της ο Νίκος Ξύδης και η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη. Στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Λάντσιας στο Gazarte

Ο Σταύρος Λάντσιας εμφανίζεται το Σάββατο στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Μαζί του το συγκρότημα Κρόταλα.

Πάρτι στον Σταυρό

Η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα της έρχονται στον Σταυρό του Νότου Plus για τα Σάββατα του Νοεμβρίου. Το μουσικό ξόρκι «Kookoobadi», που πήρε εθιστικές διαστάσεις, έχοντας διαδεχθεί επάξια την επιτυχία τού «Don' t stop», θα γίνει το κεντρικό σύνθημα για δύο βραδιές (17 και 24 Νοεμβρίου) γεμάτες φως, ένταση, χαμόγελα και χορό.

        

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ