2012-11-12 10:21:40
Φωτογραφία για Σκάει η... φούσκα
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Ο προϋπολογισμός και τα μέτρα ψηφίστηκαν και έτσι τώρα ανοίγει το εσωτερικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, με πρόθεση από όλες τις πλευρές το ξεκαθάρισμα λογαριασμών... Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξη με τους διαφωνούντες και να πολώσει το σκηνικό, αντιλαμβανόμενος την ενέργειά του ως τελευταία ζαριά για να κρατήσει το κόμμα. Σε διαφορετική περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ -όπως παραδέχονται στελέχη του- κινδυνεύει με διάλυση.

Η παραίτηση του στενού του συνεργάτη και γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος, Γ. Δατσέρη ίσως αποτελεί τη θρυαλλίδα των εξελίξεων. Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Δατσέρη ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν η φούσκα της Μεταπολίτευσης» έφεραν… έκρηξη και οι αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών ήταν κάτι παραπάνω από έντονες, με αποτέλεσμα (φαινομενικά, τουλάχιστον) να υπάρξει ενόχληση και από την πλευρά του ίδιου του κ. Βενιζέλου.

Ενδέχεται εντός της εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος να συγκαλέσει τα όργανα του Κινήματος, όπου θα επιχειρήσει να μοιράσει εκ νέου την τράπουλα, αντικαθιστώντας πρώτα απ’ όλα από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Μ. Χρυσοχοΐδη και ορίζοντας Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.


Ερωτηματικό παραμένουν πλέον οι κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και εάν θα επιχειρήσει τη ρήξη άμεσα ή θα προχωρήσει σε βάθος χρόνου με πιο προσεκτικά βήματα, πιθανότατα και εντός ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος βλέπει μάλλον ως «σανίδα σωτηρίας» για την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Αν και γι’ αυτό αρμόδιος να αποφασίσει είναι… ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΑΡ: Πολιτικό ζήτημα οι διαφοροποιήσεις

Πολιτικό ζήτημα ανακύπτει πλέον για τη ΔΗΜΑΡ, η οποία συνεχίζει μεν να στηρίζει την κυβέρνηση, ψηφίζονται και τον προϋπολογισμό, αλλά μετρά στην ουσία τέσσερις απώλειες.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Μιχελογιαννάκη, «όχι» ψήφισαν οι Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του Γ. Πανούση (παρότι είχε διαφανεί από τις τοποθετήσεις του διαφωνία με τα μέτρα και με τον προϋπολογισμό). Έτσι, πρακτικά η κοινοβουλευτική της δύναμη έχει περιοριστεί στους 13 βουλευτές.

Ο κ. Πανούσης είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά, ωστόσο η ενόχληση του Φ. Κουβέλη και των συνεργατών του για τους κυρίους Βουδούρη-Μουτσινά είναι κάτι παραπάνω από έντονη και οι δυο τους θεωρούνται πλέον ξένο σώμα στη ΔΗΜΑΡ.

Πιθανολογείται, πάντως, ότι δεν θα διαγραφούν, αλλά, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, «θα εξαντληθούν όλα τα μέσα», αναμένοντας στην ουσία είτε να παραδώσουν τις έδρες τους είτε να διαφοροποιηθούν – στο χειρότερο σενάριο για τη ΔΗΜΑΡ – όπως έπραξε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Πηγή:capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ