2012-11-12 11:18:30
Φωτογραφία για Zήνα Κουτσελίνη: «Βουβή πια η τηλεόραση!»
Υπήρξε η σιδηρά κυρία της ψυχαγωγίας, καταλαμβάνοντας επιτελικές θέσεις στην τηλεόραση, ενώ ανέδειξε πρόσωπα, εκπομπές, ακόμα και ζώνες. Η Ζήνα Κουτσελίνη μας μίλησε για όλους και για όλα και την ακούσαμε με μεγάλη προσοχή!

Από τον Λευτέρη Μπιντέλα-TV Έθνος...

-Υπήρξες ένα από τα στελέχη της τηλεόρασης με μακρά θητεία. Πως σου φαίνεται η Τv τώρα;

Η τηλεόραση πια μου φαίνεται βουβή. Σαν κάποιος να της έκλεισε τη φωνή. Η κρίση δεν την αλλοίωσε απλά, αλλά της επέβαλλε και μια δική της νοοτροπία, αυτήν της φθήνιας, της λήθης και της υποταγής στο μέσο. Τα στελέχη πια κάθονται στις καρέκλες τους αδύναμα να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα. Ξέρουν πως τα χειρότερα ακόμη δεν ήρθαν. Η ανυπαρξία προγράμματος σε συνδυασμό με την απουσία των διαφημιστικών εσόδων μηδένισαν το κοντέρ των παραγωγών.

-Σου λείπει η τηλεόραση;

Μου λείπει η τηλεόραση που γνώρισα στα χρόνια της δόξας της και που έγιναν και λάθη για να φτάσουμε να μιλάμε για τις στάχτες της
. Μου λείπει η δύναμη της εικόνας που θα συναρπάσει τον τηλεθεατή και που συναντούσαμε παλαιότερα σε ωραίες ελληνικές παραγωγές, σόου και ψυχαγωγικά προγράμματα. Πλέον για να υπάρχεις, πρέπει να συμβιβαστείς! Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να σου κακιώσει κανείς γιατί θέλεις να υπάρχεις σε αυτή την τηλεόραση.

Κι εγώ ετοιμάζω σιγά σιγά την επιστροφή μου -Ποιοι θα είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές της σεζόν;

Οι τηλεθεατές, που θα περιμένουν κάτι να δουν. Το διαδίκτυο.Τα μικρά κανάλια.Τα πρόσωπα που συνεχίζουν να έχουν τη δουλειά τους στην τηλεόραση και που κανείς πια δεν κρίνει από το σπίτι του αν είναι καλό ή κακό το πρόγραμμα που βλέπει, αρκεί που κάτι του κρατά συντροφιά.

-Συμφωνείς με την άποψη ότι πλέον δεν υπάρχουν τηλεοπτικά πρόσωπα που αξίζουν; Ότι έχουμε πιο πολλές «γλάστρες»;

Έχουμε τα πρόσωπα που μπορεί να αντέξει αυτή η τηλεόραση. Δεν είναι γλάστρες. Είναι φθηνότερες λύσεις-κάποιες είναι και ταλαντούχες- και υπάρχουν και κάποιες σταθερές αξίες.

-Ελένη Μενεγάκη ή Ελεονώρα Μελέτη;

Η καθεμία πια έχει την προσωπικότητά της. Η εκπομπή της Ελένης προσαρμόστηκε στο μεσημέρι, ενώ της Ελεονώρας ακόμη ψάχνει τη νέα της ταυτότητα στο lifestyle. Είναι εξίσου δυνατές παρουσιάστριες.

-Τατιάνα Στεφανίδου ή «Δέστε τους»;

Ανάλογα… «Δέστε τους» για να γελάσω και να χαλαρώσω. Τατιάνα για να προβληματιστώ και να θυμώσω.

-Φώτης-Μαρία ή Σταματίνα;

Δεν θα μπω σε δίλημμα. Σταματίνα. Το χιούμορ που αφορά άλλους χωρίς τακτ, δεν με βρίσκει σύμφωνη.

-Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας είναι πλέον μόνοι τους στην πρωινή ζώνη. Πιστεύεις, όμως, για τη μία ώρα που θα έχουν απέναντί τους τον Γιώργο Παπαδάκη, θα τα βρουν σκούρα;

Διαφορετικά προϊόντα. Σε αυτή τη ζώνη, αυτή τη χρονιά, κανείς δεν θα τα βρει σκούρα. Όλοι θα δηλώσουν νικητές. Τα νεανικό κοινό θα παίξει το παιχνίδι του.

-Θα έπρεπε το ζευγάρι Λιάγκας-Σκορδά να χωρίσει τηλεοπτικά;

Μαζί έκαναν επιτυχία, αλλά θα μπορούσαν και χώρια. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του. Άλλος μεγαλύτερη και άλλος μικρότερη. Πιστεύω πως στην επόμενη διετία για το καλό τους, θα ήταν σκόπιμο να χωρίσουν οι δρόμοι τους για ανανέωση.

-Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο ξεχωρίζεις;

Ειλικρινά πολλά. Δεν θα σου πω όμως για αυτα που είναι μπροστά στο γυαλί ήδη, αλλά για ένα που είναι πίσω από τις κάμερες. Η Ειρήνη Γκανιάτσου, που πέρυσι έβγαινε για 5 λεπτά το πολύ στο «Δέστε τους», έκλεβε την παράσταση και φέτος την εξαφάνισαν. Τυχαίο;

entertv.gr
εντε
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ