2012-11-12 15:40:37
Φωτογραφία για Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Συρίας
«Έχουμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Τουρκία και ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε επίσης την πραγματοποίηση επιθέσεων στην Τουρκία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία, η οποία απάντησε με αντίποινα στα βλήματα όλμου που έπεσαν σε τουρκικό έδαφος από τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν από την Πράγα.

«Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί την Τουρκία, τη σύμμαχό μας. Έχουμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Τουρκία και ελπίζουμε ότι μ' αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε επίσης την πραγματοποίηση επιθέσεων στην Τουρκία», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ καλωσόρισε επίσης τη συμφωνία που συνήφθη το Σαββατοκύριακο από τις οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να σχηματίσουν ένα νέο συνασπισμό.

«Μια διαιρεμένη αντιπολίτευση είναι φυσικά πρόβλημα, έτσι χρειαζόμαστε μια περισσότερο ενωμένη αντιπολίτευση που να περιλαμβάνει και περισσότερους», δήλωσε.

«Αυτό που συνέβη στην Ντόχα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν τουλάχιστον ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Μένει να δούμε αν αυτή η περισσότερο ενωμένη αντιπολίτευση είναι αρκετά ισχυρή», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπαλί: Το πράσινο σχολείο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπαλί: Το πράσινο σχολείο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ