2012-11-12 16:02:40
Φωτογραφία για Σιγά ρε Αντώνη..., Θα αυτοπαγιδευτείς...!!!
Με διαρροές από το μέγαρο Μαξίμου, κυρίως προς εσωτερική κατανάλωση, ότι ο πρωθυπουργός θα «στηλώσει» τα πόδια αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δεσμευτούν για την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ... κατευνάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι που στήνεται με την υποστήριξη και των μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ στοχεύει στο να παρουσιαστεί ο Αντ. Σαμαράς ως αποφασισμένος να διεκδικήσει την άμεση καταβολή ώς και του τελευταίου ευρώ της δόσης, έχοντας στη φαρέτρα του την ψήφιση των μέτρων αλλά και του προϋπολογισμού με 167 ψήφους, κάτι που θα πλασαριστεί ως εγγύηση κυβερνητικής σταθερότητας.

Εν όψει της επίσκεψής του αύριο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Κομισιόν, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους κ. Ρομπάι, Γιουνκέρ και Μπαρόζο, στους οποίους λέγεται ότι θα θέσει επιτακτικά το αίτημα της χώρας, επισείοντας τον κίνδυνο ντόμινο που θα οδηγήσει σε «αποδιοργάνωση της Ευρώπης».


H εκπεφρασμένη ήδη απόφαση των Ευρωπαίων να μη ληφθούν αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup, οδήγησε στη διοχέτευση ακόμη μιας πληροφορίας-μήνυμα προς τους «ιθαγενείς»:

Οτι η κυβέρνηση ευελπιστεί στη σύγκληση -πάλι- έκτακτου Eurogroup στις 22 Νοεμβρίου, όπου θα αποφασιστεί -επιτέλους- να μας δοθούν όλα τα χρήματα, αλλά και περί τα 10 δισ. επιπλέον ώς τον Ιανουάριο του 2013, ώστε, εκτός της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, να «πέσει» χρήμα στην αγορά και να δοθεί ανάσα στη χώρα.

Επί του παρόντος, πάντως, όλα αυτά είναι σε επίπεδο σεναρίων. Σεναρίων που πλειστάκις έχουν διοχετευθεί, με αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκον.

Το μόνο βέβαια αναμενόμενο είναι μια πολιτική δήλωση στήριξης προς την κυβέρνηση από το σημερινό eurogroup, που στην πράξη δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας.

Οπως βέβαιη είναι η πλήρης σύμπνοια Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία διεφάνη και από τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Τοποθετήσεις που επανέφεραν στο προσκήνιο τον επικείμενο ανασχηματισμό, μεταθέτοντάς τον πάντως για αργότερα και αφού η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης.

Η νέα εκδοχή, βάσει των πληροφοριών που διέρρευσαν, φέρει πάλι τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ως αντιπροέδρους, αλλά το κυβερνητικό σχήμα διευρυμένο και με τεχνοκράτες, όχι κατ’ ανάγκη προερχόμενους από τον χώρο της Δεξιάς, αλλά έχοντες φιλοευρωπαϊκές αντιλήψεις και στόχο την προώθηση των μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Αυτό βεβαίως εξαρτάται και από τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή ή μη Βενιζέλου στην ηγεσία του Κινήματος.

Μόνος σταθερός «συν-κυβερνητικός» πόλος αυτή τη στιγμή για τον Αντώνη Σαμαρά είναι η ΔΗΜΑΡ αν και η θέση του κ. Κουβέλη, κατά γενική εκτίμηση, θα είναι η πλέον δύσκολη στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν τα βρουν με το ΔΝΤ και η καθυστέρηση καταβολής καταστεί δυσβάσταχτη απειλή για τους συγκυβερνώντες, αλλά κυρίως για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Της Αλίκης Μάτση
efsyn.gr  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ