2012-11-12 16:32:17
Φωτογραφία για Τι ψάχνουν εκτός ΠΑΣΟΚ οι πρώην κορυφαίοι του κόμματος
Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον όλοι σχεδόν οι πρώην κορυφαίοι του κινήματος Θόδωρος Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Σκανδαλίδης. Χωρίς αυτούς το ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σήμερα σε τίποτα τον παλιό του εαυτό.

Τα εν λόγω στελέχη ακολουθούν μοναχικές πορείες, δεν έχουν συστήσει μέτωπο και δυσκολεύονται να βρουν πολιτικό βηματισμό. Εχουν ωστόσο έναν κοινό εχθρό , τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εργάζονται, ο καθένας από την πλευρά του, για την αποκαθήλωσή του από την προεδρική καρέκλα. Ωστόσο, η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση θα δυσκολέψει τις κινήσεις των κορυφαίων αφού η τρικομματική κυβέρνηση κινδυνεύει με διάλυση αν καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ όταν προέκυψε το θέμα με την ανάμειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ και με ανακοίνωση-κόλαφο εναντίον του προέδρου του κόμματος αποχώρησε κλείνοντας βροντερά την πόρτα της Ιπποκράτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέστρεψε στο νησί του, στην Πάρο, όπου επί σειρά ετών είχε διατελέσει δήμαρχος και περιμένει την συνέχεια των εξελίξεων.


Παρότι δεν εξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ο κ. Ραγκούσης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο και στοχεύει στην αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πολιτική είτε στο ΠΑΣΟΚ με διαφορετική ηγεσία είτε σε ένα νέο πολιτικό μεταρρυθμιστικό φορέα.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αγνοεί τον κανόνα «η σιωπή είναι χρυσός» συνεχίζει να επιδεικνύει τον χειμαρρώδη λόγο του σε κάθε ευκαιρία. Εχει αποκτήσει προσωπική εκπομπή στο Bήμα FM και δεν χάνει ευκαιρία να πυροβολεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο κατηγορεί για όλα τα δεινά της παράταξης, αθωώνοντας ταυτόχρονα τον Γιώργο Παπανδρέου. Συμμετέχει ενεργά στα εσωκομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ παρότι δεν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές και σκοπεύει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος αφού η φωνή του δείχνει να έχει ακόμη απήχηση, παρά το προπατορικό αμάρτημα της φράσης «Μαζί τα φάγαμε».

Η Αννα Διαμαντοπούλου επέστρεψε από το Χάρβαρντ όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα. Είναι η περισσότερο σιωπηλή από τους κορυφαίους και δεν αναμειγνύεται με συνεντεύξεις και δηλώσεις στα δρώμενα. Θεωρείται βέβαιο ότι έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο για ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της.

Στόχος της είναι να συμμετάσχει σε ένα φιλοευρωπαϊκό πολιτικό φορέα, με μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Είναι προνομιακή συνομιλήτρια ευρωπαίων ηγετών και παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία του κυβερνητικού έργου και αναμειγνύεται μόνο όταν το υπουργείο Παιδείας «ξηλώνει» τον μεταρρυθμιστικό νόμο-Πλαίσιο που είχε προωθήσει.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, είναι ο μόνος από τους κορυφαίους που διεγράφη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή ήταν απών στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης για τα μέτρα. Δείχνει να αμφισβητεί αυτή την απόφαση αφού κατά δήλωσή του δεν φεύγει από το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε από τους υποστηρικτές του κ. Βενιζέλου στη μάχη της διαδοχής και είναι απορίας άξιον πώς αυτή η σχέση έφτασε στο οδυνηρό διαζύγιο.

Ο πρώην υπουργός, μαζί με την ομάδα των βουλευτών που ελέγχει και διεγράφησαν μαζί του (Παραστρατίδης, Μπόλαρης, Κουτσούκος, Κασσής) δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το πεδίο της εσωκομματικής μάχης και έχει απειλήσει ότι θα επανεγγραφεί σε τοπική του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμμετάσχει στο προσεχές Συνέδριο του κόμματος και να αμφισβητήσει την ηγεσία.

Πολιτικά δεν συμφωνεί με τους άλλους κορυφαίους αφού διαφωνεί με τα μέτρα του Μνημονίου, προσανατολίζεται σε ένα αριστερό ΠΑΣΟΚ και δείχνει να φλερτάρει με το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ