2012-11-12 17:14:02
Φωτογραφία για Ξηλώνουν τους αορίστου από τον Δήμο Αγρινίου
Σε κατάληψη του τμήματος Μητρώου στο Δημαρχείο Αγρινίου προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι...Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση όσο και στα νομικά πρόσωπα του Δήμων, καθώς όπως προβλέπεται έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων,που δεν έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ ή άλλη διαγωνιστική διαδικασία «προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό»

Σήμερα το πρωί μέλη του συλλόγου εργαζομένων προχώρησαν σε κατάληψη του τμήματος Μητρώου του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να εμποδίσουν την αποστολή στοιχείων στα αρμόδια υπουργεία, που αφορούν απολύσεις υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου.

Πάντως, ερωτήματα για την νομική τεκμηρίωση των διαφαινομένων απολύσεων έχουν ήδη κατατεθεί στην νομική υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ ενώ το βέβαιο είναι το επόμενο διάστημα θα κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν.


Από το υπουργείο, διευκρινίζουν πως το Πρόγραμμα Κινητικότητας δεν απειλεί την νομιμότητα των προσλήψεων.

Ποιούς αφορά το πρόγραμμα:

Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό. Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε. και Π.Ε). Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.

Η επιλογή των υπαλλήλων συνδέεται με τις καταργήσεις των θέσεων. Εντούτοις έχουν τεθεί τρεις περιορισμοί:

Οι θέσεις αυτές καταργούνται μόνον εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες οι υπάλληλοι αυτοί ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται οι υπάλληλοι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα λειτουργίας στις υπηρεσίες.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται: οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας).
cityvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μεγάλο όνειρο του Μπολτ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μεγάλο όνειρο του Μπολτ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ