2012-11-12 17:26:03
Φωτογραφία για Είναι μούφα η ανεργία στην Ελλάδα;
Όταν οι «κηφήνες» παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους
 Οι «κηφήνες»,σύμφωνα με το Σωκράτη, είναι εκείνο το μέρος του πληθυσμού μια κοινωνίας που οκνηρεί, ζώντας εις βάρος της πολιτείας.

Οι «κηφήνες» χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτούς που έχουν «κεντρί» (είναι δηλαδή πιο δυνατοί) και στον όχλο που τους ακολουθεί.

Οι «κηφήνες» είναι αναπόσταστο κομμάτι κάθε κοινωνίας, γιατί απλά υπάρχουν, πότε πολλοί, πότε λίγοι. Τι γίνεται όμως σε μια κοινωνία που οι «κηφήνες» αναλαμβάνουν την εξουσία; Θα μου πείτε, «ο οκνηρός πως να πάρει την εξουσία». Όμως στην δικιά μας κοινωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο χρόνια τώρα στην κοινωνία βρίσκονται «κηφήνες».

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η κοινωνία είναι μια κυψέλη και από αυτήν προκύπτουν τρία είδη∙ έχουμε έτσι τους «κηφήνες με κεντρί» να ηγούνται των κομματικών μηχανισμών, ακολουθούν οι «κηφήνες χωρίς κεντρί» που βολεύονται χάρη στην εξουσία των πρώτων και τέλος τις «μέλισσες» που μοχθούν να συντηρήσουν την κυψέλη χωρίς να δαφεύγουν των υποχρεώσεων τους.


Οι δικοί μας «κηφήνες» λοιπον είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο που όχι απλά υπάρχει στην κοινωνία μας αλλά την εξουσιάζει. Το γεγονός ότι οι πολιτικοί ηγέτες, και δημόσιοι λειτουργοί είναι τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της κοινωνίας, χωρίς μάλιστα να προσφέρουν ουσιαστικό έργο προς την κοινωνία, ενώ αντίθετα καταστρέφουν το έργο των εργατικών μελών, δεν είναι τυχαίο. Οι ίδιοι οι εξουσιαστές «κηφήνες» φρόντισαν γι’αυτό ούτως ώστε βάση της φύσης τους να πλουτίζουν εις αεί εις βάρος των εργατικών «μελισσών», που αν και πλειοψηφία στην κοινωνία, συνεχίζουν να εκλέγουν «κηφήνες» ηγέτες. Οι «κηφήνες» φρόντισαν για την παραμονή τους στην εξουσία ποτίζοντας τις «μέλισσες» με ψέματα, και κενές περιεχομένου αλλά υπέροχες στα αυτιά «ιδέες».

Στη φύση όμως έρχεται μια στιγμή, λίγο πριν το φθινόπωρο, όπου η έλλειψη τροφής και η προετοιμασία για τον χειμώνα, καθιστούν τους κηφήνες άχρηστους και επικίνδυνους για το σύνολο, έτσι οι μέλισσες τους εξοντώνουν και τους πετάνε κυριολεκτικά έξω από το μελίσσι. Στην κοινωνία μας όμως αυτό δεν συνέβη. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τώρα με την επερχόμενη «ελλειψη τροφης» (οικονομική κρίση), οι «μέλισσες» της κοινωνίας μας θα καταλάβουν το επιπλέον βάρος και τους κίνδυνους που επιφυλάσσουν οι «κηφήνες» στην κοινωνία, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο, και να πράξουν επιτέλους ανάλογα.

Η φύση με την απέραντη της σοφία μας δείχνει τον δρόμο, καιρός να πάρουμε λίγα μαθήματα και να αντισταθουμε στην αφαίμαξη των «κηφήνων». Καιρός είναι η κοινωνία να αντιληφθεί πως δεν χρειάζεται τους άχρηστους ηγέτες της, και να τους στείλει σε εξορία, ή τουλάχιστον να τους στείλει σπίτι τους. Αρκετά ταϊσαμε τα οκνηρά στόματα τους, και μάλιστα και με το παραπάνω, με πολυτέλειες που εμείς απολαμβάνουμε μόνο στα καλοκαιρινά μας όνειρα.

Καιρός λοιπόν για αντίσταση, οι «κηφήνες» δεν χωρούν πια στη δική μας κυψέλη!

skopelos-news.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ