2012-11-12 19:06:05
Φωτογραφία για Κομισιόν: Ικανοποιήθηκε η βασική προϋπόθεση για την έγκριση της δόσης
Την ικανοποίησή της για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι... η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.

«Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού του 2013 αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ικανοποιήθηκε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, και πρόσθεσε πως μένει να εξεταστεί η τελική μορφή του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Παράλληλα, η τρόικα θα συμβάλει στη συζήτηση για άλλα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν, κυρίως, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ανάγκες μελλοντικής χρηματοδότησης της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Ο' Κόνορ
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ