2012-11-12 19:58:03
Φωτογραφία για «Αναβρασμός» στους εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων λόγω... ΦΕΚ που ζητά 33 απολύσεις
Πανικός επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Τρικάλων, καθώς εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες, ΦΕΚ με αναφορά για 33 εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων που πρέπει να απολυθούν.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στους εργαζόμενους, που όπως κατέγραψε το trikalanews.gr βρέθηκαν στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Βαβύλη, να ζητήσουν έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ήταν το αίτημα μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων για να λήξει η απεργία.

Ο κ. Βαβύλης σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, απέρριψε το αίτημα και ύστερα από λίγη ώρα, δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την κατάσταση καθώς οι εργαζόμενοι ήταν πανικόβλητοι Ο κ. Λάππας , ανέφερε πως ο αριθμός εργαζομένων που είναι το …25% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων του Δήμου και άρα δεν αφορά η διάταξη του Μνημονίου τον Δήμο Τρικκαίων καθώς δεν είναι στο …30%.


Ταυτόχρονα αιτιολόγησε την άρνηση για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το γεγονός, ότι θα αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών, επιστολή με στοιχεία που θα αποδεικνύουν –όπως είπε- πως ο Δήμος, «Οι υπάλληλοι που έχει ο Δήμος, κρίνονται ως άκρως απαραίτητοι για την λειτουργία του Δήμου και δεν σηκώνει άλλες απολύσεις προσωπικού ο Δήμος γιατί έχει… ελλείψεις προσωπικού» και πρόσθεσε πως «αν υπάρξει απάντηση του Υπουργείου και χρειαστεί και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έρθει θέμα σε τακτική συνεδρίαση».

Η αποστολή της επιστολής με τα στοιχεία του Δημάρχου, θα αποσταλεί μέχρι μεθαύριο.

Από την πλευρά των εργαζομένων υπάρχει «αναβρασμός» και στις δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων, Λάκης Μπαλαμώτης, ανέφερε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συνάδελφο σε αυτή την δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να τον πετάξει η Δημοτική Αρχή Τρικάλων στον δρόμο».

Θυμίζουμε πως η ΠΕΔ Θεσσαλίας, αποφάσισε ότι δεν θα σταλούν στο Υπουργείο –όπως ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ- λίστα εργαζομένων των Δήμων.

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ