2012-11-13 00:24:03
Φωτογραφία για Παγώνουν οι εξώσεις στην Ισπανία
Οι ισπανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» για δύο χρόνια τις εξώσεις από υπερχρεωμένες ιδιοκτησίες για τους πλέον ευάλωτους, έπειτα από... δύο αυτοκτονίες μέσα σε 15 ημέρες, που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στη χώρα.

Περίπου 350.000 οικογένειες έχουν υποστεί έξωση αφότου «έσκασε» η φούσκα των ακινήτων στην Ισπανία το 2008.

Η Ισπανική Ένωση Τραπεζών (AEB) ανακοίνωσε πως έλαβε «τη δέσμευση όλων των μελών της, για ανθρωπιστικούς λόγους και στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής τους, να μπλοκάρουν τις εξώσεις για τα δύο επόμενα χρόνια, στις περιπτώσεις ακραίας ανάγκης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται αυτές «οι περιπτώσεις ακραίας ανάγκης», αλλά αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω «της κοινωνικής ανησυχίας που προκαλείται από τις εξώσεις ιδιοκτητών».

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η κυβέρνηση αναμενόταν να παρουσιάσει σήμερα προτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν σε επείγοντα μέτρα στον τομέα αυτό.

Το θέμα πήρε τις τελευταίες εβδομάδες δραματική τροπή, καθώς μέσα σε 15 ημέρες αυτοκτόνησαν δύο ιδιοκτήτες που επρόκειτο να υποστούν έξωση. Το γεγονός προκάλεσε διαδηλώσεις, κυρίως στη Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «τραπεζίτες δολοφόνοι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Signal Booster: Cydia tweak update
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Signal Booster: Cydia tweak update
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ