2012-11-13 00:52:05
Φωτογραφία για Συναυλία του Γιώργου Ξυλούρη στην Μελβούρνη, για ανέγερση μνημείου στην Κρήτη
Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης διοργανώνει συναυλία του Γιώργου Ξυλούρη στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης Federation Square με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση μνημείου στην Κρήτη, εις μνήμη του... πρώτου Αβορίγινα που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στο θεατράκι BMW Edge της πλατείας. Εκτός από τον Γιώργο Ξυλούρη αναμένεται στην συναυλία να λάβει μέρος και ομάδα Αβοριγίνων καλλιτεχνών.

Ο Reg Saunders, ήταν μέλος των αυστραλιανών δυνάμεων που πολέμησαν στο πλευρό των Κρητικών προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των Γερμανών στο νησί.

Η τοποθεσία που θα κτιστεί το μνημείο βρίσκεται πάνω στο δρόμο που ενώνει τα Χανιά με τα Τσικαλαριά, τον οποίο οι αυστραλοί στρατιώτες είχαν «βαφτίσει» 42nd Street, όνομα που επίσης θα φέρει και το μνημείο αυτό.

Η πρωτοβουλία ανέγερσής του ανήκει στην κόρη του ιθαγενή στρατιώτη, Glenda Humes, η οποία θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την μνήμη του πατέρα της αλλά και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κρητικό λαό που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο καθώς χάρη σε μία οικογένεια Κρητικών που τον έκρυψε στο σπίτι της, μπόρεσε να γλυτώσει από τους ναζί.


Η μάχη της 42ας οδού όπως χαρακτηριστικά έμεινε στην ιστορία, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Saunders και πολλοί άλλοι Αυστραλοί και Nεοζηλανδοί στρατιώτες έλαβε χώρα στις 27 Μαΐου του 1941 και απεδείχθη νικηφόρα για τις συμμαχικές δυνάμεις αφού κατάφεραν να αναχαιτίσουν ολοσχερώς.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακεφαλαιοποίηση;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακεφαλαιοποίηση;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ