2012-03-23 07:08:06
Φωτογραφία για Γιάννης Δραγασάκης Γιατί η λιτότητα δημιουργεί φαύλους κύκλους ενώ δεν...
...απαλλάσσεται η χώρα από το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, παγιδεύεται ακόμη περισσότερο σε αυτό".

Ο Γιάννης Δραγασάκης Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός της Αριστεράς σε συνέντευξη του υποστηρίζει ότι με την επιλογή της λιτότητας, η κυβέρνηση αφαιρεί ενεργό χρήμα από την αγορά και επαυξάνει το λιμνάζον στις καταθέσεις, και στον αποθησαυρισμό. Πλήττει την ενεργό οικονομία προς όφελος της παρασιτικής και των αντίστοιχων εισοδηματικών κοινωνικών τάξεων που την ιδιοποιούνται.

Είναι σήμερα θλιβερό ότι η οικονομία νεκρώνεται και μόνοι ωφελημένοι από αυτό αποβαίνουν οι κάτοχοι του μεγάλου χρήματος. Με την ύφεση της οικονομίας, απαξιώνονται τα πραγματικά αγαθά, ενώ παράλληλα υπεραξιώνεται το χρήμα έναντι αυτών.

Yποστηρίζει ότι προϋπόθεση είναι να υπάρχουν θεσμοί που να μεταβιβάζουν πόρους από τις πλεονασματικές περιοχές στις ελλειμματικές, προκείμενου να εξασφαλίζεται η συνοχή του συνόλου.

Με λιτότητα δεν απαλλάσσεται από το πρόβλημα η Ευρώπη, αλλά, αντίθετα, παγιδεύεται ακόμη περισσότερο σε αυτό. Χρειάζεται επειγόντως ν’ αλλάξει πολιτική. Διαφορετικά είναι καταδικασμένη. Η λιτότητα δημιουργεί φαύλους κύκλους.

Χρειάζεται ανάπτυξη για να υπάρξει η Ευρώπη. Ευρώπη με ύφεση δεν συμβιβάζεται Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καμπάνα στον ΠΑΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καμπάνα στον ΠΑΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ