2012-11-13 02:03:03
Φωτογραφία για Κροατία: Αστυνομική επιχείρηση σε φαρμακευτική εταιρεία για διαφθορά
Η αστυνομία της Κροατίας έκανε έφοδο σε φαρμακευτική εταιρεία τη Δευτέρα, ερευνώντας τα τμήματα διαχείρισης προσωπικού και... πωλήσεων, καθώς υπάρχουν σαφείς υποψίες για διαφθορά.

Όπως έγραψε η εφημερίδα, 24 Sata, η αστυνομική έφοδος έγινε στη φαρμακευτική εταιρεία Farmal, με έδρα την πόλη Βαραζντίν. Η εταιρεία σε ποσοστό 95% ανήκει στη γερμανική Dermapharm AG.

Οι μονάδες της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν στο στόχαστρό τους 350 γιατρούς σε όλη την Κροατία, οι οποίοι είναι ύποπτοι για χρηματισμό από παράγοντες της Farmal, ώστε να συνταγογραφούν μόνο φάρμακα της εταιρείας.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε αν και πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν κατά της διάρκεια της επιχείρησης στα κεντρικά της φαρμακευτικής εταιρείας. Η εφημερίδα Vecernji έγραψε πάντως ότι περίπου 30 άνθρωποι ανακρίνονται, για συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού. Η Κροατία αναμένει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο, αλλά είναι κάτω από μεγάλες πιέσεις για να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη εσωτερική διαφθορά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ