2012-03-23 07:15:03
Φωτογραφία για Νεκρός με σφαίρα αστυνομικού ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη
Μετά την πολύωρη πολιορκία του διαμερίσματος στην Τουλούζη όπου κρυβόταν ο ύποπτος για τις δολοφονικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατέληξε στο θάνατό του Μαχμούντ Μέραχ, έχουν αρχίσει να ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με τυχόν αδυναμίες στην παρακολούθηση του Μέραχ.

«Το όνομα της οικογένειας Μέραχ ήταν γνωστό στις Αρχές. Για εμένα προκύπτει ένα πραγματικό ερώτημα: γιατί δεν είχε τεθεί υπό κανονική παρακολούθηση;», διερωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1 ο Φρανσουά Εϊσμπούργκ, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και την ασφάλεια.

Η τοπική εφημερίδα Le Telegramme αναφέρει τη μαρτυρία μητέρας, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, η οποία ζει στην Τουλούζη και είχε καταθέσει δύο φορές μήνυση το 2010 σε βάρος του Μέραχ χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Το 2010 ο Μέραχ φέρεται να είχε επιτεθεί σε κάποια μέλη της οικογένειάς της και να είχε αναγκάσει τον 15χρονο γιο της «να παρακολουθήσει βίντεο της αλ Κάιντα με ανυπόφορες» σκηνές, όπως γυναίκες που είχαν δολοφονηθεί με μία σφαίρα στο κεφάλι και αποκεφαλισμένους άνδρες.

Λίγο νωρίτερα ο Μέραχ είχε εμφανιστεί στη γειτονιά του κρατώντας ένα ξίφος φωνάζοντας «Allahu Akbar» («Ο θεός είναι μεγάλος»), πάντα σύμφωνα με την ίδια. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ